Gemeente Twenterand


NL Doet in de gemeente Twenterand: Wethouder Koster steekt de handen uit de mouwen

Op 18 en 19 maart 2011 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NL DOET; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Wethouder koster steekt namens de gemeente Twenterand de handen uit de mouwen.

Hij gaat aanstaande vrijdag 18 maart van 10.30-13.00 aan de slag bij Philadelphia Zorg in Vriezenveen aan de Engelsstraat 34. Wethouder Koster gaat bij Philadelphia allerlei voorkomende klussen uitvoeren, denk aan het opruimen en aanvegen van een schuur en het wassen van een bus.

NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De gemeente Twenterand ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen', aldus wethouder Koster. Mensen die met vrienden, collega's of hun vereniging of sportclub in actie willen komen, kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de organisatie waar de klus is.

Het succes van NL DOET blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NL DOET 2010 waren al 150.000 vrijwilligers actief. In 2011 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been krijgen. Ook leden van het koninklijke familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. "Met NL DOET laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt het bij aan een goed imago van vrijwilligerswerk aldus wethouder Koster.