Gemeente Hoogeveen

NL Doet: Hoogeveense wethouders stropen de mouwen op

17 maart 2011 - Ook dit jaar steken Hoogeveense wethouders weer vrijwillig de handen uit de mouwen tijdens de NL Doet-dagen: Klaas Smid gaat mee op de bus van het Jannes van der Sleedenhuis en Anno Wietze Hiemstra zet zich in voor de Historische Vereniging.

Vrijwilligers,onmisbaar

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat met NL DOET zien hoe belangrijk actieve mensen voor de samenleving zijn.
Wethouder Klaas Smid: "In onze gemeente zetten veel mensen zich in voor anderen. Dat gebeurt op allerlei gebieden; denk maar aan mantelzorgers, museummedewerkers, organisatie van de Cascaderun, Historische kring, kerken en buurtverenigingen. Uiterst nuttig werk dat bovendien zorgt voor samenhang in onze samenleving."
De wethouders pakken graag een paar klussen op. "Daarmee maken we natuurlijk niet opeens het verschil, maar we willen ermee onderstrepen dat we het werk steunen en waarderen", aldus Klaas Smid.

In gesprek met vrijwilligersorganisaties

Het college van B&W zet in het collegeprogramma in op het ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk. De komende tijd gaat de gemeente daarom in gesprek met organisaties die werken met vrijwilligers en met organisaties die vrijwilligers toerusten. De bedoeling is om duidelijk te krijgen wat er nodig is om de verschillende belangen te verbinden en om te komen tot een sterke vrijwilligersinfrastructuur. Deze inventarisatie moet leiden tot een concreet stappenplan ter verbetering van het vrijwilligerswerk.