Gemeente Voorschoten

slag voor nl doet

College gaat 18 maart aan de slag voor NL DOET

NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen. Ook de gemeente Voorschoten gaat op 18 maart met vrijwilligersklussen aan de slag.

Burgemeester Jeroen Staatsen, wethouders Inge Adema- Nieuwenhuizen en Freddy Blommers, 60 ambtenaren en enkele raadsleden gaan naar 7 verschillende locaties in het dorp. Een greep uit de klussen: In huize Adegeest wordt een rommelmarkt gehouden en worden vrijwilligers ingezet voor het uitstallen én aanprijzen van de koopwaar. In huize Forescate en het Hofflants Huys worden diverse tuinwerkzaamheden verricht. Op kasteel Duivenvoorde gaan vrijwilligers aan de slag met het lappen van de ramen en het schoonmaken en opruimen van de kelder. In Huize Bijdorp wordt een bingo georganiseerd en helpen mensen met het klaarmaken van hapjes voor de zusters. Verder rijden vrijwilligers als begeleider mee met de Cirkelbus of brengen samen met hun huisdier een bezoekje aan ouderen in verzorgingshuis Adegeest in samenwerking met stichting Huvo (Huisdieren voor Ouderen). Ook in 2007 en in 2009 deed de gemeente mee aan NL Doet.

Doet u ook mee?

Wilt u als vrijwilliger op 18 of 19 maart aan de slag? Kijk dan op de website http://www.nldoet.nl/nldoet/klus_zoeken/. U vindt dan binnen een paar klikken een leuke klus in de buurt!

Achtergrondinformatie

NL Doet (voorheen Make A Difference Day) wordt al een aantal jaar georganiseerd. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. "Met NL DOET laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt het bij aan een goed imago van vrijwilligerswerk.", aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied en steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NL DOET geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

* 17 maart 2011