Gemeente Eemsmond


18 en 19 maart: Eemsmond doet mee aan NL DOET

Op 18 en 19 maart vindt de grote landelijke vrijwilligersactie NL DOET plaats. De actie zet vrijwilligers in de schijnwerpers en activeert mensen om zich een dag(deel) als vrijwilliger in te zetten.

Collegeleden en leidinggevenden van de gemeente Eemsmond geven het goede voorbeeld en steken vrijdag 18 en zaterdag 19 maart de handen uit de mouwen bij onder meer Zorgcentrum Warfheem in Warffum, Woonzorgcomplex Hunsingoheerd in Uithuizen, Zorgcentrum De Mieden in Uithuizermeeden en de Menkemaborg in Uithuizen.

Ook neemt burgemeester Marijke van Beek vrijdagochtend om 9.00 uur het eerste exemplaar van de informatiefolder van de VrijwilligersVacatureBank in ontvangst op de Blink in Uithuizen. De VrijwilligersVacatureBank Eemsmond coördineert in Eemsmond ook vraag en aanbod voor NL DOET.

Lokaal Vrijwilligerswerk
NL DOET is een landelijk evenement waarmee lokaal vrijwilligerswerk wordt gepromoot.
De gemeente Eemsmond is blij met het initiatief. Vrijwilligerswerk is goed voor de samenleving. Het vergroot de betrokkenheid en daarmee de levendigheid en leefbaarheid in de dorpen.

Vorig jaar waren landelijk zo'n 150.000 Nederlanders actief, een recordaantal. Dit jaar wil NL Doet nog meer mensen op de been krijgen. NL DOET wordt landelijk gecoördineerd door MOVISIE en het Oranje Fonds. Voor meer informatie, een overzicht van alle activiteiten en aanmelding: www.NLDOET.NL.