RTL Group

Eerste acts liveshows 'X Factor' al vrijdag bekend

Pyke die zijn eerste auditie in een grijs wollen vest deed, de sprankelende groep Adlicious, Daniel met zn moeder Audrey Landers, de Justin Bieber-achtige Tim, de gelovige Hanneke en de zeer talentvolle Tania; het publiek heeft deze X FACTOR-kandidaten de afgelopen weken uitgebreid leren kennen. Vrijdag 18 maart wordt al duidelijk wie van hen op vrijdag 8 april in de eerste liveshow staan. Voor de overige kandidaten volgt de komende drie weken deze beslissing.

De X Campus wordt afgesloten met een concert voor vrienden en familie. Elke kandidaat of groep treedt tweemaal op en vervolgens is het aan het jurylid dat verantwoordelijk is voor de betreffende categorie om de knoop door te hakken: wel of geen liveshows voor zijn of haar pupil of groep.

Hieraan voorafgaand worden de talenten gestimuleerd om het allerbeste uit zichzelf te halen. Niet alleen door het eigen jurylid (Angela Groothuizen voor de groepen, Gordon voor de Jongens 15 t/m 25 jaar, Eric van Tijn voor de Meisjes 15 t/m 25 jaar en Stacey Rookhuizen de kandidaten van 26 jaar en ouder), maar ook met workshops van choreograaf Dan Karaty, dj Ruud de Wild (mediatraining), de Engelse zangeres Eliza Doolittle en Roy Stride, leadzanger van de Britse band Scouting for Girls.

Ook treedt Hanneke vrijdag nog met een grote verrassing naar buiten

Uitzending: RTL 4, vrijdag 18 maart. 20.30 uur

Website: www.xfactor.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, via tel: 035 - 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.