Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Op donderdag 17 maart 2011 vindt de viering plaats van het 25-jarig jubileum van mevrouw Pauline Geven-Coolen (63 jaar) als pianiste/dirigente van het koor `Zanglust'. Vanwege haar bijzondere verdiensten voor `Zanglust' heeft Hare Majesteit mevrouw Geven de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau toegekend. Om 20.30 uur speldt mevrouw Mary Fiers, loco-burgemeester, haar de versierselen op. De ceremonie vindt plaats in `De Werf' aan de Van der Werffstraat 14 in Eindhoven.

Mevrouw Geven-Coolen zet zich al bijna 25 jaar onafgebroken in voor het Seniorenkoor `Zanglust' uit Eindhoven. Als pianiste/ dirigente heeft zij de algehele leiding over dit gezelschap. Door haar bezielende leiding is `Zanglust' in de loop der jaren uitgegroeid tot een koor van 37 leden (met een gemiddelde leeftijd van bijna 76 jaar). Decoranda bereidt de repetities grondig voor en steekt veel tijd in het transponeren en arrangeren van muziekstukken. Mevrouw Geven is bijzonder enthousiasmerend; ze motiveert de leden om de wekelijkse repetities bij te wonen. Door haar optreden is het koor een hecht team.

Seniorenkoor Zanglust

Seniorenkoor `Zanglust' zet zich in voor ouderen en zwakken in de samenleving. Ieder jaar treedt het koor zo'n 10 tot 12 keer op in bejaarden- en verpleeghuizen in Eindhoven en geeft het koor een gratis koffieconcert. Enkele malen per jaar verzorgt `Zanglust' zondagsdiensten in Den Eerdbrand (bejaardenhuis te Eindhoven). De optredens worden druk bezocht en bijzonder gewaardeerd door directies en medewerkers. Mevrouw Geven is bij die optredens niet alleen de dirigente/ pianiste, maar presenteert ook het programma. Op een grappige, ongedwongen manier praat ze alle liedjes aan elkaar en betrekt ze de zaal bij de voorstelling. Ze laat het publiek zelfs meezingen.

Mevrouw Geven beperkt zich als pianiste/ dirigente niet tot het Seniorenkoor `Zanglust'. Vanaf 1990 en 1997 tot op de dag van vandaag vervult ze dezelfde functie voor de koren `De Eerdnoten' en `Merefelt'.

Door haar enthousiaste inzet heeft decoranda zowel zangers als publiek jarenlang veel plezier in de muziek en ontspanning bezorgd. Dit is voor velen een welkome afwisseling op het dagelijkse leven als bejaarde of zieke.