Gemeente Waddinxveen


Excuses voor fout bij steekproef participatieonderzoek Wmo

Deze week heeft de gemeente een enquête verstuurd in het kader van een onderzoek naar de participatie Wmo. Het was de bedoeling dat dit onderzoek gehouden zou worden onder 3400 willekeurig uitgekozen personen van 18 jaar en ouder. We hebben helaas moeten constateren dat er iets niet helemaal correct gegaan is bij de steekproef. Abusievelijk hebben wij ook jongeren benaderd die jonger zijn dan 18 jaar. Dit is niet correct en wij bieden onze excuses aan voor deze slordigheid.

De vragenlijst mag dan in voorkomende gevallen aan de verkeerde persoon zijn geadresseerd, het betekent niet dat deze onnodig op het betreffende adres is bezorgd. Wij vragen aan de ouder/verzorger om de vragenlijst in te vullen. De verwerking van de vragenlijst is anoniem. Hoe hoger de respons, hoe beter wij inzicht krijgen in de mate van âdeelnameâ aan de samenleving.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning schrijft in artikel 9 voor dat iedere gemeente in Nederland jaarlijks een onderzoek doet onder haar inwoners. Wij hebben dit jaar gekozen voor een schriftelijke enquête, het participatieonderzoek, welke ons hopelijk een beeld oplevert hoe uw âdeelnameâ is aan de samenleving.

Â