Politie Hollands Midden

Duin- en Bollenstreek - Politiedistrictschef wordt directeur Dienst Informatie

Duin- en Bollenstreek, 18-03-2011 o Per 1 april wordt Waldo de Boer, districtschef Duin- en Bollenstreek, de nieuwe directeur Dienst Informatie bij hetzelfde korps Politie Hollands Midden.

De Boer zal in zijn nieuwe functie leiding geven aan de Dienst Informatie. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het verwerken, verstrekken en analyseren van alle politie-informatie. De opvolging van De Boer is nog niet bekend. Jasper Ritzema zal als plaatsvervangend districtschef de functie voorlopig waarnemen. De Boer is vijf jaar districtchef van de Duin- en Bollenstreek geweest.

Frontoffice Backoffice: blauw meer op straat In zijn nieuwe functie is Waldo de Boer ook belast met het concept Frontoffice Backoffice verder in het korps in te voeren. Bij Frontoffice Backoffice worden agenten op straat (frontoffice) ondersteund door gekwalificeerde administratieve medewerkers op het bureau (backoffice). De agenten hebben rechtstreeks telefonisch contact met de medewerkers van de backoffice. De backoffice levert de agenten relevante informatie aan en verwerkt de meldingen en informatie van de agenten in het computersysteem. Als de agent terugkomt op het bureau, staat de meeste informatie al op papier. De agent hoeft die alleen nog maar te controleren en te ondertekenen. Door deze werkwijze kunnen agenten per dienst zon 1,5 uur meer op straat zijn. Daarnaast wordt de administratieve lasten met 20% verlicht.