Gemeente Meppel



-

Officiële aftrap haalbaarheidsonderzoek De Plataan Meppel

18-03-2011 -

De gemeente Meppel start samen met alle betrokkenen een haalbaarheidsonderzoek naar de herstructureringsmogelijkheden bij De Plataan en de nabij gelegen bibliotheek. Afgelopen maandag 14 maart vond de officiële aftrap van dit onderzoek plaats.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door drie werkgroepen: één die zich buigt over de toekomstige missie en visie, een tweede die de technische inrichting van de gebouwen voor z'n rekening neemt en een derde die kijkt naar de optimale beheers- en organisatievorm nadat een en ander zijn beslag heeft gekregen. Alle betrokkenen hopen binnen twee maanden zicht te hebben op de toekomst van het gebouw en hun mogelijke participatie daarin.

Mgr. Niermanschool
De gemeente is voornemens de Mgr. Niermanschool samen met de buitenschoolse opvang van Speelwerk, onder te brengen in De Plataan. Dit betekent voor de huidige gebruikers dat tot een herinrichting moet worden gekomen. Omdat ook de bibliotheek hierbij wordt betrokken, kunnen mogelijk alle partijen een plaats krijgen. Een eerste verkenning, uitgevoerd door een werkgroep van de gemeente en de beheersstichting van De Plataan, aat zien dat het aantal beschikbare vierkante meters toereikend is. Alle andere zaken op beheersmatig, technisch en financieel gebied moeten echter worden onderzocht evenals de mogelijkheid tot samengaan in één complex van qua karakter en doelstelling sterk uiteen lopende instellingen.

Bereidheid bij alle partijen
Bij de aftrap afgelopen maandag waren alle betrokken organisaties aanwezig: de besturen en het management van Stichting De Plataan, de Mgr. Niermanschool, Stichting Speelwerk, Stichting Scala, Stichting Welzijn Meppel Westerveld, Stichting PBC de Bibliotheek, de Speel-o-theek De Boemerang, Chr. muziekvereniging De Bazuin, het Drenthe College, werkvoorzieningschap Reestmond en de kunstschilders van De Kameleon. Geconstateerd werd dat bij alle partijen de bereidheid bestaat om actief mee te werken aan het onderzoek naar de mogelijkheden van het samengaan van alle partijen in De Plataan en de bibliotheek. Een eerste schetsplan, waarin dit is uitgewerkt, zal de basis vormen voor het uiteindelijke voorstel van alle betrokkenen. Daarna is het gemeentebestuur aan zet om zich over de plannen uit te spreken. Verantwoordelijk wethouder Jansen verklaarde dat er op dit moment nog niets vaststaat en dat het onderzoek nog alle kanten uit kan.