Gemeente Laarbeek


Erfbeplantingsproject PlantenNu groot succes

LAARBEEK - In december 2010 heeft de gemeente Laarbeek besloten om zich aan te sluiten bij het erfbeplantingsproject PlantenNu. Met de uitvoering van dit erfbeplantingsproject wil de gemeente Laarbeek de aanleg van landschapselementen in het landelijk gebied van de gemeente stimuleren.

Vijftien geïnteresseerden
Sinds de start van dit project hebben vijftien geïnteresseerden zich aangemeld voor deelname. Uiteindelijk konden zeven deelnemers nog dit plantseizoen deelnemen. De overige geïnteresseerden zijn op een wachtlijst geplaatst voor een eventueel vervolg komend jaar.

Op zaterdag 19 maart wordt de beplanting bij de zeven deelnemers bezorgd. Verspreid over deze deelnemers worden de volgende beplantingseenheden aangelegd: 56 bomen, 1.527 stuks bosplantsoen en 23 fruitbomen.

Deelnemers planten zelf
De kosten voor het maken van de beplantingsplannen en het leveren van het plantmateriaal zijn door de gemeente Laarbeek vergoed. Het aanplanten van de erfbeplanting wordt door de deelnemers zelf gedaan. In een aantal projecten wordt de aanplant verzorgd in samenwerking met stichting Laarbeeks Landschap.

Voor meer informatie over het project PlantenNu verwijzen wij u graag door naar de website www.plantennu.nl.