Belgische Federale Overheid

Defensie

Praktische details over terugkeer Belgen uit Japan met Airbus van Defensie

Datum: 18 maart 2011

Vice-premier en Minister van Buitenlandse Zaken deelt mee dat onze ambassade in Tokio volgende extra informatie zal bezorgen aan onze landgenoten in Japan over hun mogelijk vertrek met de Belgische vlucht.
* Wie kan gebruik maken van deze vlucht?

Alle Belgen, hun echtgeno(o)t(e) of feitelijke partner, en hun kinderen.

Als er nog plaatsen beschikbaar zijn, zullen ook burgers van andere landen van de Europese Unie, met hun echtgeno(o)t(e) of feitelijke partner en kinderen, gebruik kunnen maken van dit transport.
* Naar waar gaat dit transport?

Het defensietoestel zal het transport verzekeren van Japan (luchthaven nog te bevestigen) naar Seoel. Het aantal vluchten zal afhangen van het aantal personen dat wenst gebruik te maken van dit transport. Onze prioriteit is immers onze landgenoten in Japan, die het wensen, zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.

De personen die van Japan naar Seoel vliegen zullen nadien met dit zelfde toestel kunnen doorvliegen naar Brussel. Het is echter mogelijk dat ze één of meerdere nachten zullen moeten doorbrengen in Seoel, afhankelijk van het aantal vluchten dat moet worden uitgevoerd tussen Japan en Seoel om alle Belgen terug te brengen.
* Hoeveel zal dit transport kosten voor de passagiers?

De Belgische overheid neemt de kosten van deze Airbus van Defensie voor zich. Het transport van Japan naar Seoel en vervolgens van Seoel naar Brussel zal dus gratis zijn voor de reizigers. Mogelijke verblijfkosten in Seoel en andere kosten zijn nochtans ten laste van de reizigers.