Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 18-03-2011

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmorgen vond een aanrijding tussen een meisje op een fiets en een jongen op een scooter plaats. Beiden raakten lichtgewond.

Een 14-jarig meisje uit IJsselstein fietste omstreeks 08.20 uur op het fietspad dat parallel aan de Melissekade loopt. Bij het verkeerslicht wilde het meisje linksaf slaan om over te steken. Plotseling werd het meisje van achteren aangereden door een jongen op een bromfiets. Het meisje en de 17-jarige jongen uit De Meern kwamen ten val en raakten lichtgewond. De politie heeft de bromfiets van de jongen voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Een oplettende burger belde omstreeks 01.55 uur via 1-1-2 naar de politie omdat hij zag dat op het Rijnesteinhof een man een fiets aan het stelen was. De politie ging ter plaatse en werd door de getuige in de richting van de verdachte geloodst. De verdachte was inmiddels weggelopen en had zich bij het zien van de agenten in de bosjes verstopt. De agenten zagen de 25-jarige man uit Utrecht in de bosjes staan en hielden hem aan. De fiets werd in beslag genomen. De oplettende burger werd bedankt voor zijn alerte reactie.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart heeft de politie een auto-inbreker aangehouden. Twee medeverdachten konden ontkomen.

Een getuige belde omstreeks 01.40 uur naar de politie omdat hij had gezien dat drie mannen, op het Jaarbeursplein, de zijruiten van een auto hadden ingeslagen en spullen uit de auto hadden weggenomen. De getuige gaf via de meldkamer de positie van de verdachten door. Agenten zagen het drietal langs het Jaarbeursgebouw rennen en zetten de achtervolging in.

Uiteindelijk lukte het om één van de verdachten, een 18-jarige man uit Utrecht, op de Jaarbeurstraverse aan te houden. De twee andere verdachten zagen kans om uit handen van de politie te blijven. Bij de auto troffen de agenten twee ingeslagen ruiten aan.

Steler en heler aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart twee personen aangehouden voor het stelen en helen van een fiets.

Via medewerkers van het cameratoezicht werd omstreeks 05.30 uur gezien dat twee personen bezig waren met een fiets. Op beeld was duidelijk te zien dat een vrouw een fiets van een man kocht en daarna gingen de partijen uit elkaar. Agenten gingen ter plaatse en hielden een

19-jarige vrouw uit Utrecht op de Lange Jansstraat staande. De vrouw verklaarde zojuist een fiets voor 10,- van een man gekocht te hebben.

Een andere politie-eenheid zag de verkoper op het Jansveld lopen. De man, 33 jaar uit Huis ter Heide, werd aangehouden. Zowel de steler als de heler werden meegenomen naar het bureau.

Verdachte situatie, man gewond

UTRECHT Donderdagavond werd meerdere malen geprobeerd een man aan te rijden. De politie hield één verdachte aan.

Omstreeks 19.55 uur kreeg de politie een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Wittevrouwensingel. Een motoragent ging ter plaatse en trof een beschadigde auto en een gewonde man aan. De 23-jarige man (woonplaats onbekend) gaf aan zijn enkel gebroken te hebben.

Omstanders verklaarden dat de 23-jarige man niet lang daarvoor, op de kruising Wittevrouwensingel met de Biltstraat, vanuit een auto een pakje overhandigd kreeg. Toen de man het pakketje in handen had, rende hij plotseling hard weg. De bestuurder van de auto zette de achtervolging in en probeerde de man meerdere malen aan te rijden. Uiteindelijk lukte dat deels waardoor het slachtoffer op de grond terecht kwam en zijn enkel brak.

De bestuurder stapte uit en pakte het pakketje terug. Hierna reed hij met hoge snelheid weg in de richting van de Biltstraat.

Niet veel later kreeg de politie een melding dat een auto tegen een muur in de omgeving van de Weerdsingel Oostzijde was gereden. Volgens een getuige was de bestuurder met hoge snelheid op een wegversmalling ter hoogte van de Weerdsingel af komen rijden. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een muur aan. De bestuurder was uit de auto gestapt en weggerend in de richting van de Grietstraat. De 20-jarige bestuurder kwam zich later op de avond zelf aan het bureau melden. Uit eerste onderzoek blijkt de 20-jarige man vermoedelijk ook de bestuurder te zijn van de auto die eerder op de avond inreed op de 23-jarige man. De politie doet onderzoek naar de toedracht.