Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht, 18-03-2011

Fietsster gewond

VIANEN Een fietsster raakte op donderdagmiddag 17 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.35 uur reed een 42-jarige automobiliste uit Vleuten over de Jan van Arkelstraat. Bij de kruising met de Johan Wolfertstraat zag zij van links twee fietsers aan komen rijden. De Vleutense dacht dat zij zouden stoppen, maar zij reden door. De automobiliste remde nog, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Zij reed één van de fietsers, een 67-jarige vrouw uit Vianen, aan. De fietsster kwam ten val. Zij is met mogelijk een gebroken enkel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verdacht gedrag

LOPIK De melding van verdacht gedrag leidde op donderdagmiddag 17 maart uiteindelijk tot de aanhouding van drie verdachten.

Rond 14.45 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen zich verdacht gedroegen bij een bedrijf aan de Ambachtsweg. Agenten gingen ter plaatse. Daar meldde een werknemer dat één van de mannen in de kantine van het bedrijf had geprobeerd spullen uit de tassen van het personeel te stelen en daarbij was betrapt. De verdachte was zonder buit weggelopen, met twee andere mannen in een bestelbus gestapt en weggereden.

Agenten keken in de omgeving naar de bestelbus uit. Een agent zag de bestelbus bij een bedrijf aan de Lopikerweg oost staan. Op het terrein van het bedrijf liepen de drie mannen. De agent hield daarop de hoofdverdachte, een 22-jarige man uit Zwaanshoek, aan op verdenking van poging tot diefstal. Daarbij vond de verdachte het nodig de agent zwaar te beledigen. De agent deed hiervan aangifte.

Terwijl de agent de verdachte in een politieauto zette, liepen de andere twee mannen weg en zetten het vervolgens op een rennen. Na een achtervolging te voet werden de verdachten, mannen van 23 en 32 jaar uit Zwaanshoek en Badhoevedorp, uiteindelijk op het Reigerhof aangehouden, eveneens op verdenking van poging tot diefstal.

De drie verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De medewerker van het bedrijf aan de Ambachtsweg deed aangifte tegen hen.