Politie Gelderland-Zuid

Eén auto-inbreker aangehouden, tweede verdachte voortvluchtig


Wijchen, 18-03-2011 o Vrijdagmorgen rond 04.10 uur kreeg de politie een alerte getuigenmelding dat er mogelijk auto-inbrekers actief waren op Kronenland 10e straat. Twee personen bleken zich verschanst te hebben achter een auto. Toen de politie aankwam sloegen zij op de vlucht. De agenten zetten de achtervolging in, daarna startte een grote zoekactie in de omgeving.

De inbraakmelding kwam vanaf de Kronenland 10e straat. Eén van de verdachten vluchtte de Kronenland 11e straat in. Een agent zette de achtervolging in, maar raakte de man op enig moment kwijt. In de omgeving bleef de politie naar de verdachte uitkijken. Later konden agenten de man, van 21 jaar en afkomstig uit Litouwen, alsnog aanhouden. In de wijk Huissteden kregen zij hem in het vizier toen hij daar in diverse straten rondjes liep. De aanhouding vond uiteindelijk plaats in de Diepvoorde 10e straat. De 21-jarige is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Navigatiesystemen gevonden
De tweede verdachte rende de Zuiderdreef op in de richting van de Diepvoorde 10e straat. In die buurt en de wijk Weertjes hebben politieagenten uitgebreid naar hem gezocht. De man is niet meer aangetroffen, wel vond de politie een rugtas met daarin enkele navigatiesystemen. Alle goederen zijn voor verder onderzoek veilig gesteld.

Politie zoekt verder, auto in beslag
Bij de zoekactie naar de voortvluchtige auto-inbreker heeft de politie gebruik gemaakt van SMS-Alert en Twitter. Bewoners van Wijchen-Zuid is gevraagd mee uit te kijken naar de man.

Het signalement van de verdachte is als volgt:

* Blanke man, Slavisch uiterlijk

* Leeftijd geschat begin twintig

* Blond haar

* Grove gezichtstrekken

* Ca. 1.90 meter lang

* Hij droeg een zwarte muts, broek en jas

De verdachte kan zich nog ophouden in Wijchen-Zuid, maar ook elders in Wijchen wordt gevraagd om naar de verdachte uit te kijken. Het politieteam heeft bijvoorbeeld ook de Spoorwegpolitie ingeseind.

Verder politieonderzoek leidde vervolgens tot het aantreffen van een auto met Engels kenteken op de Huissteden 14e straat. Door bepaalde details trok deze auto de aandacht van de agenten. In de loop van de ochtend nam de politie deze auto voor het onderzoek in beslag.

Eén persoon heeft zich inmiddels gemeld bij de politie en aangifte gedaan van diefstal van zijn navigatieapparatuur. Ook andere gedupeerden van auto-inbraak worden verzocht om zo snel mogelijk aangifte te doen. Op die manier krijgt de politie een zo compleet mogelijk beeld wat zich precies afgelopen nacht heeft voorgedaan.

Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen om zich te melden bij team Wijchen, via telefoon 0900-8844. Ook mensen die meer kunnen vertellen over de auto met Engels kenteken in de wijk Huissteden worden verzocht om hun informatie door te geven.
(08)

Laatst gewijzigd 18-03-2011 11:48 | © Regio Gelderland-Zuid |