Provincie Overijssel

Einde inspraakperiode

18 maart 2011

Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel hebben ruim 300 inspraakreacties ontvangen op de plannen voor de verbetering van de N 340/N48, de provinciale weg tussen Zwolle en Ommen. Het voorontwerp Provinciaal Inpassingsplan (bestemmingsplan) en de Planstudie BesluitMER lagen van 27 januari tot en met 11 maart ter inzage. De komende tijd beoordeelt het provinciebestuur alle reacties en adviezen die zijn binnengekomen. In een reactienota worden de vragen en antwoorden gebundeld. Hierin geven GS ook aan welke opmerkingen tot wijzigingen in de plannen leiden. Alle binnengekomen reacties zijn ook doorgestuurd naar de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage. Zij brengt in april een advies uit aan de provincie over de kwaliteit van het uitgevoerde BesluitMER.

Het voorontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) is het provinciale bestemmingsplan. Dit plan geeft onder andere de toekomstige functie van de grond aan en de regels over het gebruik van de grond. Het regelt dus juridisch de aanleg van de nieuwe N 340/N48, inclusief de knooppunten van deze weg met de A28 en de N36/omleiding Ommen. In het BesluitMER staat het onderzoek naar het effect van de verbetering van de provinciale weg tussen Zwolle en Ommen op onder andere de natuur, verkeersveiligheid en de woonomgeving centraal.

Besluit Provinciale Staten

Na de verwerking van de reacties op het voorontwerp Provinciaal Inpassingsplan, leggen Gedeputeerde Staten het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan nogmaals ter inzage. Dit gebeurt naar verwachting medio 2011. De zienswijzen die op het ontwerpplan binnenkomen, bundelt de provincie ook in een reactienota. Deze wordt samen met het ontwerp PIP eind 2011 voor een definitief besluit over de aanpak van de N 340/N48 aan Provinciale Staten voorgelegd.