Rijksuniversiteit Groningen

Richtlijnen m.b.t. Japan voor studenten en medewerkers van de RUG

Datum: 18 maart 2011

Met betrekking tot het reizen naar Japan voor medewerkers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen heeft het College van Bestuur de volgende richtlijnen vastgesteld:

* Maatgevend zijn de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor de Kanto regio (inclusief Tokio) en de gebieden ten noorden en noordoosten daarvan.

* Voor alle andere bestemmingen van dienstreizen naar Japan raden wij aan ernstig in overweging te nemen de reis uit te stellen, totdat duidelijk is wat de ontwikkelingen zijn in deze complexe situatie. De veiligheid van de medewerker staat in alle gevallen voorop. Een afweging van het dienstbelang voor het maken van reizen naar gebieden in Japan waarvoor geen negatief reisadvies geldt, kan het beste door het betreffende Faculteitsbestuur of Directie worden genomen.

* Voor medewerkers en studenten die zich in Japan bevinden, geldt dat zij de instructies van de Nederlandse ambassade of de gastgevende instelling onverwijld dienen op te volgen.

* Wat betreft studenten acht het College van Bestuur het onwenselijk dat die op dit moment naar Japan reizen.

De Rijksuniversiteit Groningen is verheugd te kunnen melden dat de studenten die zich op dit moment in Japan bevinden, het goed maken. Zij bevinden zich niet in de regio Tokio, maar verblijven op de Universiteit van Osaka.

Wij willen graag ons oprechte medeleven betuigen aan allen die getroffen zijn door de aardbeving en de tsunami. De Rector Magnificus heeft dit ook middels een brief aan de partneruniversiteiten in Japan laten weten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. Jodien Houwers.

Laatst gewijzigd: 18 maart 2011 12:05