Gemeente Stede Broec

Dag van de Leerplicht

17-03-2011 Op donderdag 17 maart was de landelijke Dag van de Leerplicht. Dit jaar is het thema School? Bekijk 't...eens anders! Tijdens de Dag van de Leerplicht wordt stilgestaan bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen.
Doel van deze actie is ouders en leerlingen bewust te maken en te stimuleren een diploma te halen. Zo maak je met een diploma op zak straks meer kans op een leuke en passende baan.

Gemeente Stede Broec heeft ook aandacht besteed aan de Dag van de Leerplicht. Wethouder Lydia Groot bracht samen met de leerplichtambtenaar een bezoek aan de basisscholen en het voortgezet onderwijs in de gemeente. Zij werden hartelijk ontvangen door de directeuren die positief reageerden op deze actie. Als dank voor de goede samenwerking met de gemeente gaf wethouder Groot een grote doos `Merci'-chocola, een poster en een informatiemap over belangrijke onderwerpen in het kader van leerplicht.

De leerplichtambtenaar van de gemeente zorgt naast het handhaven van de leerplichtwet ook voor informatie, advies en hulp aan leerlingen, ouders en scholen om te voorkomen dat een leerplichtige jongere spijbelt of zonder diploma de school verlaat. Daarnaast neemt de leerplichtambtenaar plaats in het zorgadviesteam en wordt er samen met sommige scholen het leerplichtspreekuur georganiseerd.

Op de foto v.l.n.r. de leerplichtambtenaar Martijn Schenk, wethouder Groot en juf Emmy tussen de leerlingen van groep 5 van basisschool De Klim-Op.
Dag van de leerplicht
17-03-2011