Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar inbraak in school

Nijmegen, 18-03-2011 o Politieteam Nijmegen Zuid heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in de nacht van woensdag op donderdag bij een school aan de Marga Klompelaan. De dader(s) nam/en een groot aantal laptops mee. De politie zoekt getuigen.

De inbraak werd donderdagochtend op de school ontdekt. Op de eerste etage bleek een raam ingeslagen en de dader(s) heeft/hebben gebruik gemaakt van een ladder die tegen de gevel is geplaatst. De ladder is geen eigendom van de school, dus mogelijk van de daders of weggenomen uit omliggende percelen/schuren/garages. Er is inmiddels een aangifte opgenomen. Tientallen laptops zijn weggenomen.

De politie ging direct na de melding erheen en startte met een onderzoek. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan.

Ook van een andere school in het werkgebied van team Nijmegen Zuid kwam een inbraakmelding. Er bleek woensdagnacht rond 04.30 uur een raam ingeslagen bij een school aan de Heiweg, dit was aan de achterzijde bij een kantoor. Het bleef beperkt tot een poging, er bleek niets weggenomen. Of er een verband is tussen beide zaken, is nog onduidelijk. De politie is alert op dergelijke inbraakmeldingen.

Getuigenoproep
Getuigen die woensdagnacht iets bijzonders is opgevallen bij de school aan de Marga Klompelaan (of bij de school op de Heiweg) worden verzocht om hun informatie door te geven aan team Nijmegen Zuid. Ook mensen in die omgeving die een ladder missen, worden verzocht om zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 18-03-2011 13:32 | © Regio Gelderland-Zuid |