ANP Pers Support - Hilfiger Denim Live: naar Amsterdam met de cast van de Kids of America

Persbericht van Tommy Hilfiger Group

18-03-2011

HILFIGER DENIM LIVE KEERT TERUG NAAR AMSTERDAM
MET DE CAST VAN DE KIDS OF AMERICA CAMPAGNE

WIE:
Sky Ferreira, Holy Ghost, Lissy Trullie, Tommie Sunshine, De jeugd van Tegenwoordig, Tom Trago, Arie Boomsma, Bridget Maasland, Egbert-Jan Weeber, Mark van Eeuwen, Valerio Zeno, Hadewych Minis, Sanne Vogel, De Opposites, Kimberly Klaver, Roos Smit, Valerius, Ajouad El-Miloudi, Martijn Lakemeijer, Froukje Jansen, Sophie van der Stap en Hanna Verboom

WAT
Donderdag 17 maart 2011 was Hilfiger Denim Live voor het derde achtereenvolgende jaar terug in Amsterdam. Aanleiding was de introductie van de nieuwe Hilfiger Denim voorjaars- en zomercampagne Kids of America, waarin een selectie van belangrijke nieuwe multimediatalenten - muzikanten, bloggers, promotors, producers en DJ's centraal staan. Ze kwamen allemaal op het podium in Paradiso, de roemruchte Amsterdamse poptempel waar eerder grote namen als de Rolling Stones, Prince, U2 en Nirvana optraden.

"Het was geweldig om met Hilfiger Denim Live en de Kids of America terug te keren naar Amsterdam, de stad waar het in april 2009 allemaal begon," aldus Tommy Hilfiger. "Bij het evenement kwamen de echte Kids of America op het podium om mode, muziek en de rock-'n-roll-levensstijl samen te brengen en de eclectische, creatieve en individuele stijl van Hilfiger Denim neer te zetten."

Bij Hilfiger Denim Live werden Amerikaanse en lokale opkomende artiesten afgewisseld met bekende DJ's. Tot de cast uit de Kids of America-campagne die optraden behoorden het New Yorkse DJ-duo Holy Ghost, remixer, DJ en songwriter Tommy Sunshine, singer-songwriter Lissy Trullie en popsensatie Sky Ferreira. De Kids of America traden op naast de populaire Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, de in Amsterdam geboren DJ, producer en remixer Tom Trago, het Nederlandse elektrofunkduo Baskerville.

Bezoekers werden uitgenodigd om de Kids of Amsterdam te worden en foto's te laten maken in de stijl van de gedistingeerd Hilfiger Denim zwart-witte campagne, als uniek souvenir van het evenement. De afbeeldingen worden bekeken op
http://apps.facebook.com/kids-of-america.

REDACTIONELE INFORMATIE

HILFIGER DENIM LIVE
Het in april 2009 geïntroduceerde Hilfiger Denim Live is een uniek live concertconcept met optredens van opkomende Amerikaanse en lokale bands, gevolgd door een feest met optredens van internationaal bekende DJ's. Sinds de introductie zijn er vier edities geweest van het evenement, met concerten in diverse Europese steden waaronder Amsterdam, Berlijn, Milaan, Kopenhagen, Madrid en Brussel. Bij de Hilfiger Denim Live-evenementen hebben vele bekende artiesten opgetreden waaronder The Virgins, The Films, Matt & Kim en The Ting Tings. Tot de support acts behoorden o.a. The Drums, Major Lazer, N.A.S.A., Larry Tee en Pase Rock.

HOLY GHOST
Het New Yorkse muzikale duo Holy Ghost maakt al jarenlang de New Yorkse clubscene onveilig - door feestgangers te hypnotiseren met hun unieke mix van disco en elektronica met dub-invloeden. "We maken al muziek sinds we zes waren" zeggen ze. "Dat is wat we elke dag doen." Kort geleden zijn ze uitgebreid tot een vierpersoons live touringband. Hun stijl is relaxed en simpel - even geschikt voor buiten, in een club of op straat.

TOMMIE SUNSHINE
Tommie Sunshine is een wilskrachtige eenling in de elektronische muziekscene, met een fabelachtige muziekkennis, snelle humor en een extraverte aard. "We leven in een tijd waarin alles opnieuw moet worden uitgevonden. Ik ben degene die de boel op komt schudden," zegt Tommie. Hij is een stijlicoon van de DJ booth en treedt altijd op in pak, met zijn alomtegenwoordige zwarte zonnebril en losse wapperende haardos. Zijn visie op mode? "Het enige wat belangrijk is bij mode is mensen die zichzelf zijn."

LISSY TRULLIE
Met haar zware stem en haar ongecompliceerde gitaarlicks maakt zangeres/songwriter Lissy Trullie verfrissend rauwe, stoere rock. Ze werkte als model, DJ en afwashulp om haar muzikale aspiraties te betalen en ongeveer een jaar geleden arriveerde ze op de New Yorkse rockscene met een reeks indrukwekkende optredens - Mark Ronson was zelfs de DJ bij een van haar eerste optredens. Haar debuutalbum komt dit jaar uit maar laat je niet voor de gek houden door haar rockuitstraling: "Mensen denken dat ik stoer ben omdat ik rockmuziek maak en een zware stem heb," zegt ze. "Maar eigenlijk ben ik een aardige nerd. Van mezelf ben ik heel introvert." Haar motto? "Hou jezelf niet voor de gek."

SKY FERREIRA
Sky Ferreira is het prototype van een popsensatie - schattig, talentvol en gevaarlijk sexy voor iemand van 18. Maar waar het muziek aangaat is ze heel nauwgezet - ze heeft er vier jaar over gedaan om haar debuutalbum te perfectioneren, dat later dit jaar uitkomt. Haar onconventionele karakter en volhardende geest komen tot uiting in haar modekeuzes.

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG
De brutale, creatieve Nederlandse hiphopband De Jeugd van Tegenwoordig werd succesvol dankzij een enkel woord: 'Watskeburt'. De titel van hun hitsingle uit 2005, 'Watskeburt' stond wekenlang bovenaan de hitlijsten - maar het woord bleef veel langer in de taal hangen. Ze hebben inmiddels drie albums gemaakt en grappige woordspelingen zijn nog steeds hun kenmerk; hun laatste cd, de door critici bejubelde De Lachende Derde, kwam vorig jaar uit.

TOM TRAGO
De in Amsterdam geboren Tom Trago, die populair is bij clubgangers op locaties overal ter wereld zoals Berlijn, Londen, Los Angeles en Sydney, was de afgelopen tien jaar een vaste gast op de elektronische muziekscene. Zijn debuutsingle uit 2006 - 'Live with the BBQ' - verkreeg al snel de cultstatus en maakte hem in één klap bekend. Sindsdien heeft hij gewerkt met een reeks geweldige artiesten en remixes gemaakt van onder andere Franz Ferdinand, Laidback Luke en Phillipe Zadar. In 2011 zal Trago zijn eerste full-length soloplaat Iris uitbrengen.

BASKERVILLE
Baskerville, genoemd naar het beroemde avontuur van Sherlock Holmes, bestaat uit de Haarlemse vrienden Thijs van der Klugt en Bart Possemis. Het duo, dat hun sound beschrijft als "Brazillian wax-saw-tooth muziek uit een duivelse stad", bracht hun eerste plaat - Disco Biscuits - in 2010 uit: een opwindende mix van electrofunk, heavy metal en hip hop invloeden, met daarbij wat dream pop, techno en goede oude rock 'n' roll.

HITMEISTER D
Hitmeister D, oprichter en lid van het Nederlandse Eclectic guild, laat de Nederlandse scene al sinds tien jaar dansen. Zijn laatste plaat, 'Looking out for Love' - een officiële remix van Fleetwood Mac's 'Big Love' - vulde de dansvloeren en de ether in heel Nederland. Hitmeister D was in de afgelopen zes jaar DJ van de beroemde Amsterdamse club Jimmy Woo en is ook een doorgewinterde gast op festivals, waaronder Dance Parade en Loveland. Deze onvermoeibare ondernemer achter de eclectische Nederlandse Thriller Agency is momenteel zijn debuutalbum aan het opnemen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.tommyhilfiger.nl



Razende Robot Reporter