Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18-03-2011

Gaatjesboorders actief in Oosterhout

OOSTERHOUT - De politie onderzoekt een zestal woninginbraken of pogingen daartoe die gisteravond en vannacht gepleegd zijn op
verschillende locaties in Oosterhout. In het merendeel van de gevallen bleek dat de daders de 'gaatjesboormethode' hadden toegepast. Er werden diverse goederen, waaaronder een auto van het merk Volvo, kleur grijs, met het kenteken 70-PFFF-3 buit gemaakt. De politie verzoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden.

Tussen gisteravond en vanmorgen vonden de inbraken plaats in de Herendam (2x), de Admiraalsdam (2x), het Dagpauwoog en de Rietbeemd. In twee gevallen betreft het een poging. Uit de woning in het Dagpauwoog werden onder andere de autosleutels ontvreemd. De daders gingen er vandoor met de op de oprit geparkeerde Volvo. De politie heeft het voertuig internationaal laten signaleren.

Bij de meeste woninginbraken lukte het de daders via de
'gaatjesboormethode' aan de achterzijde van de woning het pand binnen te komen. De inbrekers boorden gaatjes in deuren en ramen, net boven of onder de cilindersloten. Hierna konden ze de ramen of deuren openen omdat ze niet extra afgesloten waren. Naast de auto werden er onder andere laptops en gsm's ontvreemd.

Politie arresteert inbrekers op dak moskee

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen twee mannen van 23 en 34 jaar, beiden afkomstig uit Waalwijk aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een poging inbraak in de Moskee aan de Eerste Zeine. Het duo is op het bureau ingesloten.

Een oplettende getuige meldde rond 02.30 uur dat twee mannen zich verdacht ophielden rondom de Moskee. Eenheden spoedden zich ter plaatse, zochten op het terrein en zetten de omgeving af. Agenten troffen op het dak van de moskee beide mannen aan. Ze waren in het bezit van inbrekerswerktuig. Ze zijn ingerekend.

Kentekenplaat blijkt toch te kloppen

OOSTERHOUT - Surveillerende agenten zagen gisteravond rond 20.30 uur op de Beneluxlaan een auto rijden met een brits kenteken. Bij navraag bleek dat het kenteken was afgegeven aan een ander voertuig. De bestuurder, een 45-jarigr man uit Oosterhout, mocht daarom mee naar het bureau. Op het bureau bleek echter, dat het kenteken wel klopte. De man aanvaarde excuses en is direct in vrijheid gesteld.

Politie arresteert Polen na aantreffen hennep

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag in een woning aan de
Wilhelminastraat 6 mannen van Poolse afkomst in de leeftijden van 20 tot 24 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Agenten namen rond 15.30 uur poolshoogte bij de woning na een ontvangen melding van geluidsoverlast. Tijdens het aanspreken van de zes aanwezigen roken ze een scherpe henneplucht. Tijdens het onderzoek wat volgde vonden de agenten in een ruimte van de flatwoning hennep (350 gram) en pillen (50 stuks). De hennep, de pillen en benodigdheden zijn in beslag genomen.

Kwekerij met 1650 hennepplanten in leegstaand bedrijf

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisterochtend in een leegstaand bedrijf aan de Gasthuisring een in werkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij huisveste in totaal 1650 nagenoeg oogstrijpe planten. De politie kwam de kwekerij op het spoor na ontvingen informatie en een verdachte situatie. De planten en benodigdheden zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de exploitant.

Willem van Hooijdonk / Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-03-2011 13:46 | © Regio Midden en West Brabant |