Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 18 maart

Alkmaar, 18-03-2011 o 14.00 uur

Hennepkwekerij

Hoorn, donderdag 17 maart

Op donderdag deed de politie een onderzoek in een woning aan het John Raedeckerhof in Hoorn. Omwonenden hadden geklaagd over stankoverlast. In de woning werden in twee ruimtes in totaal 196 hennepplanten en de benodigde apparatuur aangetroffen. De plantage werd ontruimd en de planten en apparatuur in beslag genomen. Ook werd geconstateerd dat er stroom buiten de meter om werd betrokken.

In de woning werden geen personen aangetroffen.

Woninginbraak

Bergen, donderdag 17 maart

Op donderdagavond werd tussen 19.45 en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Wilgenlaan in Bergen. De inbrekers kwamen het huis binnen door op een balkon te klimmen en in een slaapkamer in te breken. In ieder geval werden er paspoorten ontvreemd.

Snelheidscontrole

Wognum, donderdag 17 maart

Op donderdagavond omstreeks 20.10 uur bekeurde de politie een 20-jarige man uit Spanbroek in een personenauto. De politie was aan het controleren op de Westeindeweg in Wognum toen de verdachte in zijn auto vanaf een erf de weg opreed. Door het snelle optrekken slipte de auto en liep de snelheid het eerste stukje al op tot 71 km per uur. De man sloeg een aantal keren af zonder richting aan te geven. Wel ging de auto door de snelheid steeds slippend de bocht door. Op de A7 ging de snelheid omhoog naar 149 km per uur. Hier kon de man aan de kant worden gezet.

Hij kreeg een bekeuring wegens de te hoge snelheid en het niet aangeven van richting. Omdat het hier om een beginnend bestuurder gaat, wordt de man aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (verplichte verkeerscursus).

Heerhugowaard, vrijdag 18 maart

Op vrijdagmorgen omstreeks 08.00 uur moest een 25-jarige man uit Heerhugowaard zijn rijbewijs inleveren. De man reed in een personenauto over de Westerweg in zijn woonplaats. Hier mag 80 km per uur worden gereden. De automobilist werd geklokt met een snelheid van 135 km per uur. Omdat hij meer dan 50 km te hard reed, kreeg hij een proces-verbaal en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerhugowaard, donderdag 17 maart

Op donderdagavond omstreeks 20.30 uur werd op de Westerweg in Heerhugowaard een 28-jarige Roemeen in een personenauto gecontroleerd. De man reed met een snelheid van 109 km per uur, terwijl ter plaatse niet sneller gereden mag worden dan 80 km per uur. Omdat het hier om een buitenlandse bestuurder ging, moest hij direct afrekenen. De bekeuring bedroeg 222 euro.

Oosterblokker, donderdag 17 maart

Op donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur hield de politie een 23-jarige man uit Hoorn aan na een snelheidscontrole op de Oosterblokker in Oosterblokker. De man werd in zijn personenauto geklokt op een snelheid van 75 km per uur. Ter plaatse mag niet sneller worden gereden dan 50 km per uur. Toen de man een bekeuring kreeg, zei hij dat dat onmogelijk was en hij wilde bewijs zien. Dit was ook reden voor de man om te weigeren zijn rijbewijs te laten zien. Na diverse waarschuwingen werd de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg hij zijn bekeuring uitgereikt.

Wognum, donderdag 17 maart

Op donderdagmiddag controleerde de politie tussen 14.00 en 16.00 uur op de Hoornseweg in Wognum. De controle was gericht op snelheid, die werd gemeten met een uit de hand te bedienen snelheidsmeter (lasergun). In totaal werden 53 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 7 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 75 km per uur.

Spierdijk, donderdag 17 maart

Op donderdagmorgen controleerde de politie tussen 11.00 en 12.00 uur op snelheid op de Spierdijkerweg in Spierdijk. Ook hierbij werd gebruik gemaakt van de lasergun. In totaal werden 57 voertuigen gecontroleerd. Acht bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 77 km per uur. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van omwonenden over de te hoge snelheden van het verkeer.

Heerhugowaard, vrijdag 18 maart

Op vrijdagmorgen omstreeks 08.00 uur controleerde de politie een 25-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto. De man reed op de Westtangent en reed op nog geen drie meter van zijn voorganger. Toen hij ruimte kreeg ging hij er met zon 100 km per uur vandoor. Op de Westerweg liep de snelheid zelfs richting 160 km per uur, terwijl een maximum snelheid van 80 km per uur is toegestaan. In het centrum van Alkmaar kon de politie de man laten stoppen. Hij verklaarde even te hebben willen racen. Dat kostte hem wel zijn rijbewijs. Naast een proces-verbaal zal hij zijn rijbewijs in moeten leveren, omdat hij meer dan 50 km te hard reed.

Snelle brommer

Egmond aan den Hoef, vrijdag 18 maart

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.30 uur dacht de politie op de Herenweg in Egmond aan den Hoef een motorfiets te zien rijden. Het voertuig reed met een snelheid van 100 km per uur. Toen de politie dichterbij kwam, bleek het niet om een motor, maar om een bromfiets te gaan. De politie nam de bromfiets mee voor technisch onderzoek. Tegen de 17-jarige bestuurder uit Egmond aan Zee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

Bergen, donderdag17 maart

Op donderdagavond omstreeks 22.20 uur controleerde de politie op het Plein in Bergen een 52-jarige man uit Bergen aan Zee. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 595 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Bij controle bleek de man bovendien al twee maal eerder te zijn bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcohol. In 2006 blies hij 330 ug/l en in 2007 blies hij 530 ug/l.

Met drank op te water

Venhuizen, vrijdag 18 maart

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur reed een 20-jarige man uit Enkhuizen in een personenauto over de Provincialeweg in Venhuizen. De bestuurder en een 22-jarige, eveneens uit Enkhuizen afkomstige passagier, waren bezig met de autoradio. Door een stuurfout raakte de auto in de slip, reed door de berm en kwam in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand. Beide personen raakten licht gewond. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 535 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve zes maal het voor hem geldende maximum. Bij controle bleek hij vanaf 2008 al drie maal eerder te zijn gecontroleerd terwijl hij teveel alcohol op had. Hij blies toen waardes van120 tot 280 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.