ANP Pers Support - 'Verboden stad' transformeert naar creatief hart van Eindhoven

Persbericht van Woonbedrijf

Woonbedrijf bouwt SAS-3 op Strijp-S

Strijp-S, eens 'de verboden stad', transformeert naar dynamisch stedelijk gebied dat in alle opzichten uniek is. Het industrieel erfgoed van Philips (het voormalige bedrijventerrein is circa 30 hectare groot), geeft een nieuwe impuls aan Eindhoven met een bruisend, creatief en cultureel hart. De ontwikkeling van Strijp-S vertoont parallellen met Overhoeks, Kop van Zuid en IJburg. Diverse ontwikkelaars buigen zich met ambitieuze plannen over het gebied, maar Woonbedrijf, woningcorporatie uit Eindhoven, realiseert nu de eerste 198 nieuwbouwwoningen op SAS-3 aan de Kastanjelaan: 20 stadswoningen (koop), 47 koopappartementen, 131 huurappartementen en een commerciële ruimte, ontworpen door drie architectenbureaus. Ondanks de economische tegenwind, investeert Woonbedrijf in dit nieuwe deel van Eindhoven.

SAS-3, wonen op Strijp-S
Woonbedrijf bouwt SAS-3 tussen de Torenallee en de Kastanjelaan. SAS-3 staat voor Stads Architectuur Strijp-S. Hier komen eigenzinnig wonen, dynamiek en cultuur samen. De Architekten Cie. uit Amsterdam, Grosfeld van der Velde Architecten uit Breda en architecten en en uit Eindhoven creëerden een gevarieerde uitstraling op een gebied van maar liefst 8200 vierkante meter. Verschillen in verdiepingshoogten, verspringende daklijnen en een grote variatie aan gevels en materialen. Geen statisch eentonig beeld, maar diversiteit, voor een fraai en levendig straatbeeld.

De appartementen op SAS-3 zijn bijzonder comfortabel, de meeste met 2 of 3 slaapkamers. Afgezien van enkele appartementen op de begane grond, heeft elke woning een eigen balkon/buitenruimte. De stadswoningen met drie of vier etages (woonoppervlakten variërend van ruim 213 m2 tot ongeveer 225 m2) kunnen ingedeeld worden naar de wensen van de koper. Op de begane grond een gezellige ruime woonkeuken waar iedereen kan aanschuiven, of een grote hobbykamer boven en beneden de woonkamer? Er zijn nog mogelijkheden om het zelf in te delen. Alle stadswoningen hebben een flinke achtertuin(van 30 tot wel 80 m2). Onder het plan komt een grote parkeerkelder: voor de meeste bewoners zijn één of meer parkeerplaatsen beschikbaar. In de commerciële ruimte op de begane grond komt waarschijnlijk een sociaal maatschappelijke dienstverlener.

De Verboden Stad
Dagelijks passeerden maar liefst 12.000 werknemers de toegangspoorten naar de Philipsfabrieken op Strijp-S. Ontdekking na ontdekking zag hier het levenslicht. Het Philipsterrein groeide uit tot een industriële stad met een geheel eigen infrastructuur. Vaak de 'Verboden Stad' genoemd vanwege een streng toelatingsbeleid dat werd gehanteerd om de technologische ontwikkelingen en ontdekkingen te beschermen. Deze omgeving, waar zoveel uitvindingen het levenslicht zagen, is straks in de nieuwe
opzet weer de bakermat voor creatieve ontwikkelingen en innovaties.

Het voormalige Philipsterrein wordt een stedelijk gebied dat in alle opzichten uniek is. Maar liefst 27 hectare transformeert naar een inspirerende omgeving door de mix van wonen, werken en ontspanning. In het centrum van het gebied, de Driehoek, wordt stedelijk wonen gecombineerd met werken en (culturele) voorzieningen. Tussen de Philitelaan en het spoor komen gebouwen waarin werken en wonen gecombineerd worden. Tussen Kastanjelaan en Torenallee komen voornamelijk nieuwbouwwoningen. Deze unieke mix geeft het gebied zijn stedelijke dynamiek. Een ideale plek om te wonen, te werken en te leven.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.woonbedrijf.com/pers
Bijlage:
* factsheet sas-3 en strijp-spdf




Razende Robot Reporter