Landstede

Grote deelname aan Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd op het Ichthus

Op donderdag 17 maart vond de Kangoeroewedstrijd plaats. Een internationale reken- en wiskunde wedstrijd voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs en voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs. De Kangoeroewedstrijd wordt tegelijk gehouden op scholen in 30 landen.

Van het Ichthus College doen 90 leerlingen mee aan wizbrain, de wedstrijd voor klas 1 en 2 havo/vwo, of aan wizprof, de wedstrijd voor klas 3 en hoger havo/vwo. De leerlingen hebben 75 minuten de tijd om 30 vragen met te beantwoorden.

De wedstrijd past goed in de lijn van het Ichthus College om meer tijd vrij te maken voor rekenen en wiskunde. Recent is rekenen een apart vak geworden voor alle klassen. En ook wiskunde, Nederlands en Engels hebben er een uur bij gekregen in het lesprogramma voor de onderbouw. Daarmee geeft het Ichthus College gehoor aan de oproep van het ministerie van Onderwijs om meer ruimte te maken voor kernvakken in het lesprogramma.

Gezien de enorme deelname aan de Kangoeroewedstrijd worden steeds meer leerlingen enthousiast over rekenen en wiskunde.

De uitslag van de kangoeroewedstrijd wordt eind april bekend gemaakt. Bij het bekend maken van de uitslagen en de prijzen worden ook de percentielscores vermeld en kunnen leerlingen zien hoeveel procent van de leerlingen in het land, van vergelijkbare klassen, het beter of slechter hebben gedaan.