Politie Noord-Holland-Noord

Extra bericht vrijdag 18 maart

Obdam, 18-03-2011 o 15.00 uur

Politie zoekt getuigen van straatroof

Obdam, vrijdag 18 maart

Op vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur werd een 21-jarige vrouw uit Obdam beroofd op de Horstenburgstraat in haar woonplaats. In verband hiermee hield de politie een 23-jarige man uit Obdam aan als verdachte. De politie verzoekt eventuele getuigen van de straatroof zich te melden. De politie is telefonisch bereikbaar op nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Het slachtoffer kwam in de winkelstraat de haar bekende verdachte tegen. Er ontstond een woordenwisseling waarop het slachtoffer een winkel invluchtte. Toen zij even later weer naar buiten kwam, werd zij uitgescholden door de verdachte die vervolgens haar tas van haar schouder trok. De tas raakte hierdoor beschadigd en het slachtoffer kwam ten val. De verdachte ging er uiteindelijk vandoor met de GSM van het slachtoffer. Het slachtoffer liep lichte verwondingen en mogelijk een gebroken pink op.

Korte tijd later kon de politie de verdachte aanhouden. Hij bleek de GSM nog bij zich te hebben.

Ten tijde van de beroving fietsten twee mensen langs. Het slachtoffer vroeg hen de politie te bellen. De politie verzoekt met name deze fietsers om contact op te nemen met de politie voor het afleggen van een getuigenverklaring. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).