Ingezonden persbericht


** PERSBERICHT **

Verkopen essentieel onderdeel ondernemerschap
Studenten leren het ondernemersvak op marktdagen Jong Ondernemen

Den Haag, 10 maart 2011

Verkopen leer je niet uit een boekje, maar door het zelf te doen. Daarom organiseert Jong Ondernemen meerdere Marktdagen, waarbij studenten in het diepe worden gegooid om hun eigen producten daadwerkelijk aan de man te brengen. Vierhonderd studentenbedrijven uit het hele land gooien de komende maanden alles in de strijd om hun zelfbedachte of -geïmporteerde product onder de aandacht van het kopende publiek te brengen.

Ondernemen begint bij leren verkopen. Overtuigingskracht en verkoopskills zijn onontbeerlijke vaardigheden voor beginnende entrepreneurs. Het concept van de marktdag is simpel: Studenten worden letterlijk in het winkelcentrum neergezet om hun producten te verkopen aan voorbijgangers. Ze moeten zelf een stand inrichten, voor een smetteloze presentatie zorgen en de aandacht weten te trekken. Hun koopmansvaardigheden moeten de rest doen.

Magnetische theedoek
Studentenbedrijven verzinnen de meest innovatieve producten en diensten, aldus Cees Pille, directeur van stichting Jong Ondernemen. Wat velen zich echter niet realiseren is dat ze die producten ook aan de man moeten brengen. Pille: "Probeer maar eens een magnetische theedoek te verkopen of een aardbeientas. Door de verkoop letterlijk te ervaren, ontwikkelen ze essentiële verkoopvaardigheden en komen ze in aanraking met de vraag van de markt. Dat zijn belangrijke ervaringen voor iedere startende ondernemer."

Verkoopdag
Jaarlijks organiseert Jong Ondernemen meerdere Marktdagen in verschillende steden van Nederland. De marktdagen vinden dit jaar plaats in Rotterdam (18 maart), Den Bosch en Utrecht (beide 19 maart), Emmen en Roermond (beide 26 maart), Arnhem (14 april) en Middelburg (28 april). Aan de Nederlandse marktdagen doen ruim 1500 jongeren mee. Enkele studentenbedrijven wagen zich zelfs over de grens en doen ook mee aan Europese Marktdagen, van het Europese JA-YE (Junior Achievement-Young Entreprise). Iedere marktdag kent ook een winnaar, voor beste stand en beste klantbenadering.

Kijk voor meer informatie op www.jongondernemen.nl/marktdagen

--- Einde bericht ----

Trefwoorden: Jong Ondernemen, VNO-NCW, economie, studentenbedrijf, marktdagen, sales, verkopen, innovatieve producten en diensten.

Hyperlinks:
Jong Ondernemen www.jongondernemen.nl
Twitter Twitter.com/JongOndernemen Weblog http://www.jongondernemen.nl/weblog.html Facebook http://tinyurl.com/6gvebdl
LinkedIn http://www.linkedin.com/groups?gid=2504302 Hyves http://jongondernemen1.hyves.nl/



Ingezonden persbericht