Gemeente Deurne


Koninklijke Onderscheiding voor Gerrie van Teeffelen


Donderdag 17 maart kreeg de heer Gerrie van Teeffelen uit handen van burgemeester Hilko Mak, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Het betreft de titel `Lid in de orde van Oranje-Nassau'. De uitreiking heeft in gemeenschapshuis De Kastanje plaatsgevonden tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KBO afdeling Liessel waarin afscheid werd genomen van de heer van Teeffelen als bestuurslid.

De heer van Teeffelen zet zich al meer dan 25 jaar in voor de gemeenschap.

Tussen 1983 en 2008 is Gerrie van Teeffelen op veel gebieden actief geweest voor de paardensport. Zijn inzet bleef niet beperkt tot de plaatselijke paardenclubs maar hij is ook landelijk en zelfs internationaal als jurylid en gecommitteerde voor de Nederlandse Bond van verenigingen van het aangespannen paard actief geweest.

Vanaf 1994 is hij penningmeester van de Liesselse Pluimvee Sier- en Watervogelvereniging en vanaf 1995 is hij actief bij Het Rijtven als begeleider bij het paardrijden met de bewoners.

Vanaf 1997 is hij achtereenvolgens secretaris (tot 2008) en daarna algemeen bestuurslid van de Katholieke Bond van Ouderen afdeling Liessel. Tevens ondersteunt hij de leden van deze bond elk jaar bij het invullen van de belastingaangiftes.

Behalve deze activiteiten heeft de heer van Teeffelen zich ook nog voor andere verenigingen en instellingen ingezet. Zo was hij jarenlang bestuurslid van voetbalclub RKSV Liessel, vrijwilliger bij de hulpdienst Deurne-Zuid, mantelzorger bij Stichting Welzijn en bestuurslid van verzorgingshuis De Nieuwe Erve.