Ingezonden persbericht


18-03-2011

PERSBERICHT: VEKA MAN WITH A MISSION SLUIT SUCCESVOL SEIZOEN AF MET EEN SPECTACULAIR EVENEMENT.

Het Dakar Argentinië/Chili 2011 team bouwt Kurenpolder om tot spectaculair rally parcours om de sponsoren in stijl te bedanken.

Werkendam, 18 maart 2011 - Het VeKa MAN With a Mission team keerde terug uit Argentinië na een uiterst succesvolle rally waarbij ze met maar liefst twee trucks in de top 10 eindigden. Dit prachtige resultaat werd behaald door de enorme inzet van de teamleden en door de niet aflatende steun van hun sponsoren en trouwe fans. Dit is voor het VeKa MAN With a Mission team dan ook reden om op spectaculaire wijze iets terug te doen.

VeKa bedankt sponsoren en fans in stijl
Aanstaande zaterdag, 19 maart 2011, vindt in het recreatiepark 'De Kurenpolder' (langs A27 nabij afslag Hank) een grootse sponsordag plaats waar genodigden zich even in een Dakar proef kunnen wanen en meemaken wat team VeKa MAN With a Mission tijdens de rally heeft meegemaakt. Zo is het gebied omgetoverd tot een heus rally parcours.

Rally coureurs vs. Superleague Formula coureur
Bezoekers kunnen zelf in quads rijden maar voor de echte mannen is het natuurlijk ook mogelijk om mee te rijden in de wedstrijdtrucks. De trucks worden bestuurd door Franz Echter (Dld), Marcel van Vliet (NL), Peter Versluis (NL) en Cor Euser (NL). Deze doorgewinterde rallyrijders nemen het die dag op tegen SuperLeague Formula coureur Yelmer Buurman.

Krachtpatser op het water
Daarnaast is ook op het water ultieme kracht en snelheid te vinden: een Powerboat zal de mensen op de boot en aan wal entertainen met een spectaculaire show. Een waterscooter zal gebruikmakend van de golven van de Powerboat een spetterende demonstratie geven.

Over VeKa MAN With a Mission
De maritieme projectontwikkelaar VeKa Group heeft in 2010 een nieuwe missie gesteld in de autosport door het succesvolle MAN rally team over te nemen van importeur MAN truck & bus (winnaar Dakar rally in 2007). De keuze hiervoor sluit nauw aan bij de internationale bedrijfsactiviteiten van VeKA. Het team is verder gegaan onder de naam 'VeKa MAN With a Mission' en heeft de ambitie om de komende jaren grote successen in de Dakar rally te boeken.

Over VeKa Group
Sinds de oprichting in 1988 is VeKa Group uitgegroeid tot een begrip in de scheeps- en jachtbouw. Door diverse overnames is VeKa erin geslaagd unieke scheepsbouwervaring in huis te halen. Dit stelt VeKa in staat haar passie en visie op scheepsbouw vorm te geven. Daarnaast heeft zij een eigen makelaarskantoor wat bemiddelt bij de aankoop van een nieuw of gebruikt schip en biedt ze ondernemers hulp bij de aankoop en financiering van het schip. Het interne emissiekantoor maakt het mogelijk om te investeren en te participeren in de vele binnen- en zeevaartprojecten. Bovendien exploiteert zij, door middel van lease en verhuur, alle scheepstypes die geleverd kunnen worden. VeKa Group bezit scheepswerven in Oost Europa, Azië en Nederland voor zowel binnen- als zeevaart. Daarnaast bouwt zij luxe zeil- en motorjachten op scheepswerf Jongert te Wieringerwerf.


Noot voor redacties

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht