Politie IJsselland

|     |Doetinchem - Aangehouden voor diefstal IPhone             |
De politie heeft donderdagmiddag 17 maart op de Hamburgerstraat in Doetinchem een 25-jarige man uit Bergschenhoek aangehouden voor diefstal van een telefoon bij een nabijgelegen telecomwinkel.

Surveillerende bikeragenten werden rond 15:30 uur aangesproken door een medewerkster van de winkel die hen een man aanwees. Hij zou een telefoon ter waarde van ruim 1000 euro hebben gestolen. De dief zette het op een lopen, maar de agenten op de fiets konden hem vrij snel inrekenen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij in het bezit was van de gestolen telefoon. Ook werd bij hem een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen. Zowel de telefoon als de drugs zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011035926

|     |Zeddam - Diefstal Audi bij woninginbraak                   |
Bij een woninginbraak aan de Ettemastraat in Zeddam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 18 maart autosleutels gestolen. Hiermee werd de voor de woning geparkeerde Audi A4 weggenomen.

De bewoners werden rond 04.00 uur wakker van glasgerinkel. Zij gingen polshoogte nemen en zagen hun auto wegrijden in de richting van de Koningsstraat. Er bleek een keukenraam te zijn geforceerd om de autosleutels die in de vensterbank lagen weg te nemen. De zwarte Audi A4 met kenteken 32-NLX-7 staat inmiddels als gestolen geregistreerd. De politie is een onderzoek gestart.

2011036111

|     |Doetinchem - Vrouw bestolen bij pinnen                    |
Een 59-jarige vrouw uit Doetinchem is donderdag 17 maart tijdens het pinnen bij een geldautomaat aan De Bongerd in haar woonplaats van haar geld bestolen.

De vrouw was rond 12:30 uur aan het pinnen bij een geldautomaat bij het winkelcentrum De Bongerd, toen plotseling een onbekende man het geld uit de automaat griste en er snel vandoor ging. De vrouw is de man achterna gegaan, maar kon hem niet bijhouden. De man rende weg in de richting van een parkeerplaats bij een supermarkt. Het signalement van de dader luidt; een blanke man met kort donker haar, hij droeg een donkere jas en een blauwe spijkerbroek. De politie heeft het incident in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor contact met de politie opnemen via 0900-8844.

2011035788

|     |Vorden - Snelheidscontrole op de Baakseweg                |
De politie hield donderdagochtend 17 maart, mede op verzoek van buurtbewoners en andere verkeersdeelnemers, een snelheidscontrole op de Baakseweg in Vorden. Gebleken is dat daar veel weggebruikers te hard rijden. De politie hoopt, dat de bestuurders hun rijgedrag door de controles aanpassen.

De Baakseweg ligt in een zogeheten 60-km zone. Volgens buurtbewoners rijden veel voertuigen harder rijden dan daar is toegestaan. Zeker met de schoolgaande jeugd die daar fietst, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. De politie controleert regelmatig in 60-km zones, zodat de verkeersveiligheid op deze wegen wordt vergoot.

Het aantal hardrijders was dit keer beperkt. Van de 45 passanten reden er vier te hard. De hoogste gemeten snelheid was 94 km/u. De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

2011035632

EINDE BERICHTEN


---

(

(

---- --