Provincie Friesland


Opknapbeurt voor Sociaal Pension Sneek

Het Sociaal Pension Sneek krijgt vrijdag 18 maart een bijzondere opknapbeurt. Commissaris van de Koningin John Jorritsma komt dan samen met gedeputeerden Sjoerd Galema en Jannewietske de Vries en provinciesecretaris Guus van den Berg helpen klussen. De provinciebestuurders doen dat als vrijwilligers in het kader van de landelijke NL DOET-actie.

De klussen die de Commissaris van de Koningin met zijn collega-bestuurders gaat uitvoeren, bestaan uit schilderwerk, kleine technische klussen en schoonmaakwerk. Aan het eind van de middag bereiden ze een maaltijd voor de bewoners van het pension.

Het pension
Het Sociaal Pension Sneek is een woonvoorziening voor dak- en thuisloze mensen die met 24-uurs begeleiding redelijk zelfstandig kunnen wonen. Zij krijgen begeleiding bij hun dagelijks leven, zoals huishouden, geldzaken en post. De medewerkers van het Sociaal Pension Sneek helpen hen ook bij het opbouwen van een sociaal netwerk en het zoeken naar een passende dagbesteding. Mensen kunnen tijdelijk in het pension wonen, maar ook permanent.

Het Sociaal Pension Sneek biedt plaats aan 24 personen. Daarnaast kunnen mensen die op straat moeten leven er terecht voor noodopvang bij vorst.

NL DOET
Elk jaar organiseert het Oranje Fonds NL DOET. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In het hele land steken mensen dit jaar op 18 en 19 maart de handen uit de mouwen. Het succes van de actie blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. In 2010 waren al 150.000 vrijwilligers actief.