Ingezonden persbericht



PvdA-raadsleden doen 19 maart vrijwilligerswerk bij stichting De Baan

PvdA doet mee met vrijwilligersactie NL DOET

Vrijdag 18 en zaterdag 19 maart is NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook de PvdA Haarlem steekt tijdens deze actie de handen uit de mouwen. Een aantal PvdA-raadsleden zal zaterdag 19 maart vrijwilligerswerk doen bij stichting De Baan. Zij helpen met het opfleuren van een speelplein en het bereiden van een zomerlunch.

Stichting De Baan verzorgt vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. De Baan heeft een eigen pand aan het Nauwe Geldelozepad in Haarlem, een soort buurthuis met 3 grote zalen en een speelplein. Dit plein wordt gebruikt door de buurt en de bezoekers van De Baan. De PvdA-raadsleden gaan helpen bij het opfleuren van het plein en het bereiden van een zomerlunch.

PvdA-fractievoorzitter Joyce Langenacker: "De PvdA vindt vrijwilligers belangrijk. Zij zorgen ervoor dat tal van voorzieningen in de stad blijven draaien. Een voorbeeld daarvan is stichting De Baan, die belangrijk werk doet voor mensen met een verstandelijke beperking. Zonder de vele vrijwilligers zou dat niet kunnen. Wij dragen als PvdA-fractie hier graag ons steentje aan bij door te helpen met deze actie."


Noot voor redacties