Gemeente Almelo

Onderzoek naar grondwateroverlast

18 maart 2011 - Bij 15.000 huishoudens valt binnenkort een brief in de bus waarin de gemeente hen vraagt mee te doen aan een enquête over grondwater.

Grondwater in kruipruimte
Grondwater in kruipruimte

De gemeente heeft informatie van inwoners nodig om er achter te komen waar het grondwater te hoog staat en dus zorgt voor overlast. Met de uitkomsten van het onderzoek kan de gemeente maatregelen treffen om dat tegen te gaan.

Hoge grondwaterstand

Grondwater is al sinds jaar en dag een probleem in Almelo. De gemeente heeft de grondwatersituatie in het stedelijk gebied in 2009 geïnventariseerd. De conclusie was dat op verschillende plaatsen het grondwater wel erg hoog staat. Met name in dertien zogeheten aandachtsgebieden. Huishoudens in deze gebieden wordt nu gevraagd de enquête (op internet) in te vullen.

Overlast

Door een peilbuizennetwerk is er wel een goed algemeen beeld van de grondwaterstanden, maar oor deze enquête hoopt de gemeente ook informatie op buurt- en straatniveau te krijgen over grondwateroverlast. Onder de deelnemers verloot de gemeente vijf regentonnen en tien regenmeters.

Trefwoorden:
Grondwater, grondwateroverlast, grondwaterstand, onderzoek, enquête