Ingezonden persbericht


Luis Salom achtste in derde vrije training Qatar

In de derde en tevens laatste vrije training van de Commercialbank Grand Prix of Qatar kwam de RW Racing GP-rijder Luis Salom tot een achtste positie. De Spanjaard sloot de drie vrije trainingen af op een zevende plaats algemeen.

Na de uitstekende vierde positie van de eerste en tweede vrije training was een achtste positie vandaag het hoogst haalbare. Het team heeft donderdagavond de vering aangepast voor de derde vrije training van vandaag maar dit pakte niet goed uit. Salom zal vanavond samen met Chef monteur Hans Spaan de data evalueren en de nodige aanpassingen verrichten.

Zaterdag zal de kwalificatie plaats vinden om 17.00 uur Nederlandse tijd. Ook zal morgen de warm-up sessie verreden worden in plaats van normaal op de zondag.

Luis Salom (8e, 2:09.301):

"Na de vierde plaats van gisteren kan ik over vandaag niet tevreden zijn. De problemen die we hadden met de achtervering dachten we opgelost te hebben voor vandaag. Helaas zijn we de verkeerde kan opgegaan maar het voordeel is wel dat we nu weten welke richting we op moeten. Het probleem is dat ik bij het uitkomen van de bochten niet op gas kan. Op het moment dat ik op het gas ga breekt de achterkant weg. Vandaag was dat erger dan gisteren. Hierdoor kon ik dan ook niet mijn tijd verbeteren. Ik heb samen met Hans de sessie doorgenomen en we ik heb nu een goed gevoel dat we het probleem kunnen oplossen. Morgen is de kwalificatie en dan probeer ik een plek te pakken op de tweede startrij. Het zal moeilijk worden maar dat is mijn doel voor morgen!"

RW Racing GP