Gemeente Zijpe


Streetdance kampioenschap 2011
[Streetdance foto van Sportservice Noord-Holland]

Sportservice Schagen organiseert dit jaar weer het streetdance kampioenschap! Dit streetdance kampioenschap is bedoeld voor leerlingen uit groep (7/)8 van de basisscholen uit de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe. De deelnemende groepen kunnen zich bewijzen in de voorrondes en zo een plek in de finale bemachtigen.
Â

Streetdance begint onder de jeugd de laatste jaren meer te leven, mede door de bekende televisieserie âSo you think you can danceâ en andere talentenprogrammaâs waarin gedanst wordt.

Sportservice Schagen organiseert dit jaar voor de vijfde keer het streetdance kampioenschap. Vorig jaar was het een enorm succes met maar liefst 31 teams. Ook dit jaar is er weer flink gereageerd door de scholen; 28 teams hebben zich ingeschreven! Voordat gestreden mag worden voor het kampioenschap in de finale, moeten de teams zich in de voorrondes proberen te plaatsen. Deze voorrondes worden gehouden op woensdagmiddag 23 en 30 maart.

Bij elke voorronde is er een vakkundige jury aanwezig die de teams gaat beoordelen op uitstraling, choreografie, synchroniteit en ritmegevoel. Aan de hand van de uitslag bepaalt de jury welke teams er doorgaan naar de finale op 6 april. Per voorronde gaan de beste 6 teams door. De voorrondes en de finale vinden plaats in de Multitreffer in ât Zand. De start van de wedstrijden is om 13:30 uur. Wij nodigen iedereen uit om gezellig te komen kijken en de teams aan te moedigen!