Tom Coronel

18 Maart 2011
Voortvarende start voor Tom Coronel

De eerste klap is een daalder waard, sprak Tom Coronel na de eerste vrije trainingen van de FIA WTCC 2011 seizoensopener op het Autodromo Internationale di Curitiba in Brazilië. Nadat hij in de eerste sessie nog het nodige aan zijn ROAL Motorsport BMW 320 TC liet veranderen, eindigde de 38-jarige coureur uit Eemnes in de tweede sessie als snelste.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/ZbMO6WVkp1k

In die tweede sessie was ik één met de auto. Gedurende mijn eerste ronden hier was het nog even wennen aan de nieuwe motor, de gekozen afstelling en het nieuwe asfalt. Samen met het team onder leiding van Roberto Ravaglia en Umberto Grano liep het perfect. We hebben de auto stap voor stap veranderd en die wijzigingen brachten ook iedere keer opnieuw een verbetering. In die tweede sessie ben ik wat agressiever te werk gegaan, reed ik op nieuwe banden, had de juiste balans, goede remmen en dat resulteerde in de snelste tijd. Dat geeft vertrouwen, want ik heb nu ook het gevoel dat ik de auto de baas ben en vanmorgen was dat anders. We zijn helemaal klaar voor dit weekend met morgen de trainingen en zondag de warm-up en de twee races over veertien ronden.

Foto: Frits van Eldik

Volgens Tom Coronel zal veel afhangen van het weer. Wat hem betreft mag het droog blijven, want onder die condities heeft hij nu gereden en dat ging perfect. Tom Coronel: Met het nieuwe asfalt is het op de ideale lijn goed rijden, maar kom je daarbuiten, dan is het echt spiegelglad. Maar dat geldt voor iedereen dus daar moeten we mee dealen. We willen proberen gedurende het hele weekend zo constant mogelijk te rijden en daarmee de podiumplaatsen op te eisen.

Foto: Frits van Eldik

Verder is het goed om te weten dat er in het seizoen 2011 voor ons als rijders het nodige is veranderd. Voorheen werden de eerste acht finishers uit de eerste race in omgekeerde volgorde op de startgrid voor de tweede race geplaatst. Nu worden die startposities voor de tweede race bepaald door de top tien van de eerste kwalificatie om te keren. Je zult dus heel goed moeten nadenken waar en wanneer je in de aanval gaat. Maar laat duidelijk zijn: Ik kies voor de aanval en wil zo hoog mogelijk eindigen. Alles is daar ook op gericht.