Ingezonden persbericht


Helvoirt, 24 november 2010 - TEFAF Maastricht heeft haar faam als meest invloedrijke kunst- en antiekbeurs ter wereld te danken aan de ongeëvenaarde kwaliteit van de gepresenteerde kunstwerken. De 24ste editie vindt plaats van 18 t/m 27 maart 2011 in het MECC in Maastricht. De ruim 30.000 objecten worden vooraf streng gekeurd door 26 commissies van internationale experts.

Zeldzame of herontdekte kunstwerken zijn ook dit jaar te vinden op TEFAF. Zoals het enige fragment van een Egyptische waterklok dat nog in particuliere handen is; een schilderij waarop een van de weinige zelfportretten van Bernardo Bellotto te zien is en een herontdekt brons van Gustave Courbet.

TEFAF Showcase
TEFAF Showcase is een initiatief uit 2008, waarbij jonge veelbelovende galerieën, antiquairs en kunsthandelaren eenmalig kunnen meedoen aan TEFAF om ervaring op te doen op een internationaal kunstevenement. Een commissie van TEFAF-deelnemers en onafhankelijke kunstexperts heeft voor TEFAF Showcase 2011 zes kandidaten uitgekozen:

§ Crispian Riley-Smith, specialist in Nederlandse en Vlaamse aquarellen en tekeningen van de 16e t/m de 19e eeuw. Riley-Smith is afkomstig uit North Yorkshire, Engeland.

§ Galerie 1492 uit Parijs. De galerie wordt geleid door Yannick Durand en legt zich toe op precolumbiaanse en koloniale kunst van Noord- en Zuid-Amerika,

§ Galerie David Ghezelbash, eveneens uit Parijs, brengt klassieke oudheden uit Egypte, Griekenland, Rome en het Midden-Oosten.

§ Gibson Antiques Ltd uit Londen is opgericht door Alastair Gibson, voormalig directeur bij Sotheby's. De galerie richt zich op Chinese objecten en keramiek.

§ Galerie Sophie Scheidecker uit Parijs handelt in moderne en contemporaine kunst. Sophie Scheidecker is voor diverse tentoonstellingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika als gastconservator opgetreden.

§ Elle Shushan Fine Portrait Miniatures uit Philadelphia (VS) is een toonaangevende internationale handelaar in portretminiaturen. Ze heeft bovendien bijdragen geleverd aan diverse belangrijke publicaties op dit gebied.

"Er waren zo'n tachtig aanvragen voor Showcase, veel meer dan het afgelopen jaar," aldus Ben Janssens, voorzitter van het dagelijks bestuur van TEFAF. "Het was een moeilijke selectieprocedure, omdat er veel meer kandidaten waren die de kwaliteiten hebben om deel te nemen aan TEFAF Showcase. We hebben gekozen voor disciplines die niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn op TEFAF en zoals altijd voor kwaliteit."

TEFAF en AXA Art: Kunst, meer dan een investering
Door de samenwerking met TEFAF kan AXA Art zich optimaal profileren als expert voor kunstverzamelaars op het gebied van collectiebeheer, conservering en behoud van kunstcollecties.