http://press.vnuexhibitions.com/VnuPress/Templates/NL/Extranet/Pressrooms/PressroomCollection/DefaultPressroom.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=/NL/Extranet/Perskamers/PerskamerCollection/Second%2bHome.htm%3fpbid%3d{355376FC-145F-4CDE-AB76-22E24B70670A}%26lnkmode%3dtxt&NRNODEGUID={C04300A3-754C-43C2-967F-08E81B3C49CC}&NRCACHEHINT=NoModifyGuest&lnkmode=txt&pbid={355376FC-145F-4CDE-AB76-22E24B70670A}

Second Home International: gids en kenniscentrum voor tweede huis

Persbericht
Utrecht, 14 februari 2011

Extreme verschillen in bestemming en prijs

"Wij zijn een gids voor iedereen die op zoek is naar een passend tweede huis en geven onze bezoekers een goede invulling van die paar uur dat zij op de beurs aanwezig zijn'', zegt Annelies Schenk, projectmanager van Second Home International 2011. ''Kopers kunnen voor een internationaal aanbod terecht bij onze exposanten, die zich de afgelopen jaren als betrouwbare partijen hebben bewezen, en voor alle juridische, fiscale en financiële aspecten bij een kenniscentrum van uitzonderlijk hoog niveau, dit jaar uitgebreid met KPMG''. Second Home International is de grootste consumentenbeurs in Nederland voor internationaal vastgoed. Het evenement wordt in het voor- en najaar gehouden. De eerstvolgende editie staat op het programma van vrijdag 18 tot en met zondag 20 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Estate planning
De beursbezoekers hebben grote behoefte aan deskundige, gedegen informatie. KPMG geeft consulten over real estate planning. Na aanmelding via de beurssite of tijdens de beurs bij een van de 'Gidsdames', als er nog ruimte beschikbaar is, kunnen de belangstellenden aanschuiven bij experts.

Deskundigheid
''Ook Heering Associates, gespecialiseerd in grensoverschrijdend juridisch en fiscaal advies, is weer toegevoegd aan het kenniscentrum. Daarnaast werken wij nauw samen met Van Lanschot en Adviesbureau Ytrium Consult die hun deskundigheid op eerdere edities van Second Home International ruimschoots hebben bewezen''. Alle partijen geven op een vast tijdstip seminars. Friesland Bank, eveneens een sterke partij voor financieel advies, is nieuw als exposant op Second Home International.

Extreme verschillen
Annelies Schenkt rekent dit voorjaar op veel belangstelling voor de Benelux, vooral Nederland. ''Je weet niet hoe populair het eigen land is. Wij hebben veel aanbod, ook van nieuwe en grote partijen zoals Topparken en Droomparken die zelfs complete chalets bouwen op de beurs. Kijkend naar andere bestemmingen zie je enorme variaties, van Frankrijk tot Costa Rica, van Thailand tot Turkije. Ook extreme verschillen in prijs. Kijk naar Italië, erg geliefd, daar koop je voor 23.000 euro al een aardig appartement. Wie zich het kan veroorloven kan kiezen voor een pand van 20 miljoen. En dat bij dezelfde exposant''.

Laatste ronde
"Vooral in Spanje zie je erg veel aanbiedingen. Maar de laatste ronde is daar wel aangebroken'', zegt Annelies. "Ik zie aanbod dat is gezakt van 169.000 naar 99.000 euro. In Florida zijn de verschillen nog groter met als extra voordeel de gunstige dollarkoers. Hoewel niet zo extreem als in Spanje kun je ook in het populaire Oostenrijk of in oost Europa, met name Tsjechië en Hongarije, voor echt aantrekkelijke prijzen een tweede woning kiezen. Tegelijkertijd zie je dat landen aan de andere kant van de aardbol weer in trek komen omdat die steeds makkelijker te bereiken zijn. Ook hier hebben de kopers het voor het zeggen. In Panama bijvoorbeeld, ideaal gelegen tussen Noord en Zuid-Amerika, is jarenlang als een gek gebouwd met leegstand als gevolg. Kies maar uit, je vindt hier werkelijk schitterende appartementen, die op de beurs worden geprsenteerd''.

Fysiek en online
''Het aanbod op Second Home International is omvangrijk en zeer internationaal. De ontmoeting tussen aanbieders en kopers vindt niet alleen fysiek plaats op de beursvloer maar in toenemende mate via de digitale snelweg. Wij laten onderzoek doen om de markt transparanter te maken en te vertalen naar het beursconcept en onze online extensies die wij nog verder willen uitbreiden''.
De openingstijden van Second Home International zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie:www.secondhome.nl.


Noot voor de redactie (