Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 4 maart 2011

Doe in Amsterdam ook mee aan NL Doet!
Bedrijven, ambtenaren, inburgeraars, studenten, bestuurders doen vrijwilligerswerk

Op 18 en 19 maart worden alle Nederlanders uitgenodigd om een dagje vrijwilligerswerk te doen. Ook in Amsterdam gaat er van alles gebeuren. Er is keuze uit een record aantal van 177 vrijwilligersklussen in Amsterdam. Hart voor Amsterdam, De Slinger Amsterdam, Amsterdam Cares, St. Present Amsterdam en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam organiseren ook verschillende activiteiten waar u aan mee kunt doen! En velen doen mee! U toch ook?

Signaal afgeven in Zuidoost
Amsterdam Cares, St Present en Hart voor Amsterdam organiseren op 18 maart drie projecten in de Kraaienestbuurt in Amsterdam Zuidoost. Dit gebied is de afgelopen jaren geregeld negatief in het nieuws geweest, zo heeft er eind 2009 nog een dodelijke schietpartij plaatsgevonden in een buurtspeeltuin. Om een ander signaal af te geven, wordt met diverse vrijwilligers uit bedrijven in de omgeving deze speeltuin opgeknapt en workshops voor kinderen georganiseerd op een basisschool. Deze projecten zijn al voorzien van deelnemers.

Tuintjes opknappen
Voor het project van St Present zijn nog deelnemers nodig. Zij gaan tuintjes opknappen bij een woonlocatie van Philadelphia, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Elk huis heeft een achtertuin die een aantal jaar geleden mooi is aangelegd toen zij er kwamen wonen. Echter de bewoners zijn niet in staat de tuintjes te onderhouden en nu begint het onkruid te woekeren. Hulp van vrijwilligers om het weer netjes te maken is dan ook van harte welkom.

Burgemeester bij Amsterdam Doet!
De Slinger Amsterdam organiseert i.s.m. de Vrijwilligers Centrale Amsterdam op vrijdag 18 maart "Amsterdam Doet" in de Industrieele Groote Club op de Dam. Dit netwerkevent voor maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven beleeft zijn tweede editie. Maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen voor aanvang een workshop volgen. Daarna gaan ze speeddaten met elkaar. De middag wordt afgesloten door burgemeester Eberhard van der Laan.

Politici & ambtenaren doen mee
Ambtenaren van stadsdeel Nieuw West zijn enthousiast om mee te doen aan NL Doet en gaan in groepjes op verschillende plekken aan de slag. Ook in stadsdeel Noord gaan de portefeuillehouders Kees Diepeveen (Sport) en Coby van Berkum (Welzijn) en een aantal ambtenaren de handen uit de mouwen steken. In stadsdeel Zuid neemt het gehele dagelijks bestuur 24 oudere vrijwilligers mee op stap. Ze krijgen een rondleiding in het Rijksmuseum, drinken een drankje bij Coster Diamonds en sluiten af met een feestelijk driegangen diner in buurtcentrum Coenen-Lydia.

En verder
Op de landelijk website www.nldoet.nl staan 177 vrijwilligersklussen bij diverse vrijwilligersorganisaties door heel Amsterdam. Voor 43 daarvan zijn al voldoende deelnemers gevonden. Maar er is nog van alles te doen: koetshuisdeuren schilderen, een middag senioren verwennen, een watervogelvijver aanleggen, plantenbakken inrichten, enzovoort. Iedereen kan zich aanmelden. Het is gezellig om met een hele groep mee te doen. Overtuig uw voetbalteam of naaiclub, de studentenvereniging of de afdeling van uw werk en geef u op voor een groepsklus. Maar ook alleen bent u natuurlijk van harte welkom.

Meer weten?
Op de websites van vijf Amsterdamse organisaties houden wij u op de hoogte van onze activiteiten tijdens NL Doet. Hart voor Amsterdam - www.hartvooramsterdam.nl
Amsterdam Cares - www.amsterdamcares.nl
De Slinger - www.deslinger.nu/amsterdam
St Present Amsterdam - www.stichtingpresent-amsterdam.nl Vrijwilligers Centrale Amsterdam - www.vca.nu