Ingezonden persbericht


Zomerse voorpret in podium Asteriks

Buiten is koud, binnen is het 25 graden. Vooruitlopend op de zomer neme men op 18 maart de teenslippers mee naar Podium Asteriks. Het podium staat deze avond in het teken van zon, zomer en vrolijkheid met optredens van Lola Kite, The Secret Love Parade en voorprogramma Rococo. Aanvang is 20 uur, de entree 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Begin dit jaar was daar ineens "Lights", het langverwachte debuutalbum van het Amsterdamse Lola Kite. Stiekem opgenomen op het mooie Vlieland en - verrassend - geproduceerd door 'Volendamproducer' Juno Jimmink (o.a. Monique Smit en Jeroen van der Boom). Het geluid van de band bevindt zich ergens tussen Pink Floyd, Depeche Mode en Animal Collective. Vanaf nu komt de hipste muziek niet meer alleen uit Brooklyn en London, dat viel zelfs The Guardian op: 'This Amsterdam indie quartet are fresh, frisky and dancefloor flammable'.

Janna en Aino van The Secret Love Parade betoveren elke zaal met hun tweestemmige electropop. De twee meisjes leerden elkaar op hun vijftiende kennen, reisden samen de wereld rond, streken uiteindelijk neer in Amsterdam en vormen sindsdien The Secret Love Parade. Live wordt het duo aangevuld door Anneke Nieuwdorp op synthbass. Geïnspireerd door Belle and Sebastian, Bon Iver en Feist wist de band menig zaal te imponeren met haar wonderschone zomerse muziek. Het trio deed onder andere optredens in Paradiso en De Wereld Draait Door.

Voorprogramma Rococo uit Groningen presenteert deze avond hun debuutplaatje. Het vrouwelijke trio maakt frisse indiepop met een randje dat aan de warmste zomernachten refereert.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.


---

Wie: Lola Kite + The Secret Love Parade +Rococo

Wat: Podium Asteriks?

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 18 maart 2011, 20 uur?

Entree: 6 euro, voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden