Gemeente Uithoorn

Hoofdlijnen raadsvergadering 10 maart Uithoorn schoont weer op!

De Week van Nederland Schoon: grote schoonmaak in Uithoorn

Nog tot en met 18 maart duurt de tiende editie van de Week van Nederland Schoon. De gemeente Uithoorn doet ook dit jaar mee; op verschillende locaties zijn en worden schoonmaakacties georganiseerd. Niet alleen in de week van Nederland Schoon zijn inwoners actief, ook daarna worden nog schoonmaakacties gehouden. U kunt ook meehelpen! Hoe? Dat leest u hieronder.

Landelijk Opschoondag 12 maart

Afgelopen zaterdag zijn op diverse plekken in Uithoorn schoonmaakacties geweest. Rond de Kinderboerderij in het Libellebos is onder leiding van Bart de Koning schoongemaakt. Daarnaast zijn veel individuele bewonersinitiatieven geweest, zoals bij Buitenhof onder leiding van initiatiefnemer en bewoner Jan van Vliet. Hij is met zijn medebewoners aan de slag gegaan om Buitenhof van binnen en buiten schoon te maken. Ook zijn deze bewoners de bermen rondom Buitenhof vrij gaan maken van zwerfvuil.

Hele week en jaar!

Leerlingen van basisscholen De Kajuit en De Kwikstaart gaan niet alleen in de Week van Nederland Schoon maar het hele jaar aan de slag in Meerwijk resp. Legmeer met knijpers, zakken en hesjes.

Andere scholen en buurtbeheer in de Week van Nederland Schoon

Op dinsdag 15 maart heeft basisschool 't Startnest zwerfvuil opgeruimd en zij doen dit op donderdag 17 maart weer (tot 15:30 uur). Daarna neemt buurtbeheer Europarei vanuit `t Buurtnest de opruimactie over onder leiding van Natascha Halici. Vrijdag gaan basisscholen De Vuurvogel en Toermalijn aan het werk met schoonmaken.

Zaterdag 19 maart

Leden van roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter gaan op zaterdagochtend om 10.00 uur met boten en vanaf de oever aan de slag om het afval in en om het water op te ruimen. De Amsteloever, de oever van de Kromme Mijdrecht en drijfafval in het Zijdelmeer worden aangepakt. Dit alles is onder leiding van Catja van Raay.


1 en 2 april in De Kwakel

Op vrijdag 1 april gaat basisschool De Zon aan het werk rond de school. Op zaterdag 2 april wordt in De Kwakel vanaf 13.00 uur de jaarlijkse schoonmaakactie gehouden. Startpunt is bij Dorpshuis De Quakel. Alle inwoners van De Kwakel zijn van harte uitgenodigd om mee te helpen. Alle hulp is welkom; kinderen onder 8 jaar moeten begeleid worden door een ouder. Hopelijk wordt het weer net zo'n succes als in voorgaande jaren.

Bewonersinitiatieven

In de komende tijd zijn er diverse bewonersacties rond het opruimen van zwerfafval. Wil je meer weten over deze acties? Neem dan contact op met Giel Payens, nederlandschoon@uithoorn.nl.

De gemeente

Deze week zet ook de gemeente zich extra in. De hele week rijden de veegwagens extra rond op plaatsen die niet in bovenstaande acties zijn opgenomen, maar wel bekend zijn als verzamelplekken van zwerfafval. Daarnaast zorgt de gemeente voor grijpers, handschoenen, vuilniszakken en bakken waar het verzamelde zwerfafval in kan. Aan het einde van de actie zorgt de gemeente ervoor dat alles ook echt weg is.

Zelf iets organiseren

U kunt ook zelf een actie organiseren met buren, maar u kunt ook aansluiten bij één van de andere acties. Wilt u daarbij ondersteuning? Die kunt u aanvragen door te mailen naar nederlandschoon@uithoorn.nl onder vermelding van `opschoondag'. Kijk voor ideeën ook eens op www.nederlandschoon.nl of www.ikprikmee.nl

Veiligheid

Iedereen die aan de actie meewerkt, van jong tot oud, krijgt een speciaal opvallend hesje. Wij vragen u dat bij het schoonmaken te dragen en tijdens de acties de hele week extra voorzichtig te zijn in het verkeer.
Contactgegevens

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22

E-mail: gemeente@uithoorn.nl