Ingezonden persbericht


Leterme, Balkenende en Verhagen krijgen Benelux Award

Uitwisseling van strafdossiers van seksuele delinquenten in Benelux

OPENBARE plenumvergadering van het Beneluxparlement

Plaats: Eerste Kamer in Den Haag

Tijdsstip: vrijdag 18 maart om 15 uur en zaterdag 19 maart 2011 om 10 uur

Awards voor Leterme, Balkenende en Verhagen

Vrijdag worden om 16.30 uur Benelux Awards uitgereikt voor wie zich heeft onderscheiden voor de versterking van de Beneluxsamenwerking. Het gaat om politici die aan de basis lagen van het nieuwe Beneluxverdrag van 17 juni 2008: de toenmalige premiers Yves LETERME en Jan Peter BALKENENDE en Minister van Buitenlandse zaken Maxime VERHAGEN.

Uitwisseling van strafdossiers van seksuele delinquenten

Op zaterdag vindt om 10 uur het debat plaats over de uitwisseling van strafdossiers van seksuele delinquenten. In haar advies houdt de commissie Justitie en Binnenlandse zaken rekening met onder meer de verschillen in privacywetgeving en rechten van de verdediging in de drie lidstaten.

Nieuwe website

De volledige agenda gelieve u te vinden op de nieuwe website

http://www.benelux-parlement.eu/nl/index.asp

Beneluxparlement

Het Beneluxparlement bestaat uit 49 leden. De 21 Nederlanders worden aangewezen door de Staten-generaal, de 21 Belgen zijn lid van een van hun parlementaire assemblees en de 7 Luxemburgers maken deel uit van de Chambre des Députés.

Het Beneluxparlement heeft adviserende bevoegdheid, maar ligt aan de oorsprong van concrete maatregelen die invloed hebben op het dagelijkse leven, zoals de ambulance-overeenkomst tussen België en Nederland. Soms worden Beneluxrealisaties zelfs doorgevoerd op Europees niveau. De totstandkoming van de Schengenzone is daarvan een goed voorbeeld. Ook toen was de Beneluxunie de proeftuin voor Europa.

De Voorzitter van het Beneluxparlement is Jack BISKOP (CDA).




Ingezonden persbericht