Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 17 maart 2011

Amersfoorters doen mee aan NL DOET

Op 18 en 19 maart vindt NL DOET plaats. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Vorig jaar waren 150.000 vrijwilligers actief. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen, ook in Amersfoort. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties die daardoor tijdens NL DOET wat extra's kunnen doen.

Leden van de Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici steken tijdens NL DOET ook hun handen uit de mouwen. In Amersfoort gaan burgemeester Bolsius, de wethouders Boeve en Tigelaar en gemeentesecretaris Huitink ieder naar de aftrap van een activiteit van NL DOET op 18 maart. Zij willen hiermee laten zien dat zij vrijwilligers heel belangrijk vinden voor de Amersfoortse samenleving en hun waardering tonen.

Wethouder Boeve vindt vrijwilligerswerk onmisbaar. 'Veel activiteiten kunnen niet worden uitgevoerd als er geen vrijwilligers bij betrokken zijn. Denk aan sport, speeltuinen en culturele activiteiten, maar ook aan het ondersteunen van ouderen, zieken en mensen met een beperking thuis of in instellingen. Daarom ben ik blij dat in 2010 ruim 34.000 Amersfoorters actief waren als vrijwilligers. Ook steeds meer jongeren doen vrijwilligerswerk. Dit is een groot goed in een stad met relatief veel jonge tweeverdieners. Ik hoop dat tijdens NL DOET nog meer Amersfoorters enthousiast worden en vaker vrijwilligerswerk gaan doen.'

Noot voor de redactie,