Ingezonden persbericht


18 maart 2011

Persbericht

Total Specific Solutions stroomlijnt de organisatie Bedrijf achter PinkRoccade Local Government scherpt strategie aan

Apeldoorn, 18 maart 2011. Total Specific Solutions (TSS) is een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland en is het bedrijf achter PinkRoccade Local Government. TSS heeft zijn organisatiemodel opnieuw ingericht met een sterkere gezamenlijke sturing en richting voor de acht verschillende werkmaatschappijen. Vandaag lanceert TSS een nieuwe corporate identity die de onderlinge samenhang en synergie van de acht TSS bedrijven tot uitdrukking brengt. Ook PinkRoccade Local Government voert deze nieuwe corporate identity door.

Grootste IT-specialist
TSS is een strategische marktspeler: één onderneming, één gedeelde marktvisie en een volledig commitment aan de markten waarop de TSS-bedrijven opereren. Volgens de besturingsfilosofie van TSS is het ondernemerschap laag in de onderneming, bij de TSS bedrijven gepositioneerd. TSS faciliteert hun ondernemerschap en stimuleert onderlinge krachtenbundeling. De strategische visie is samengevat als Anticipating Solutions. TSS ontwikkelt oplossingen met de klant van de klant voor ogen, om daarmee te anticiperen op de marktvraag.

"De nieuwe uitstraling onderstreept de gemeenschappelijke kwaliteitsbelofte die de TSS bedrijven kenmerken", aldus Harrie Gooskens, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government. "Hiermee staan we sterker in de markt, benadrukken we onze gemeenschappelijke visie op de toekomst, terwijl we ons elk optimaal op ons eigen kennisdomein kunnen focussen. Dit in de wetenschap dat we deel uitmaken van de krachtige vloot TSS bedrijven."

Merkarchitectuur
TSS is de naam van het moedermerk. TSS onderscheidt zich als sterk mentaliteitsmerk en richt zich op specifieke markten met specifieke oplossingen. De gemeenschappelijke waarden die de TSS bedrijven met elkaar binden, zijn toegewijd, ondernemend en vooruitstrevend. De TSS bedrijven hanteren hun eigen bedrijfsnamen zodat hun autonomie onderstreept blijft. Zij voeren de merknaam TSS 'endorsed' in hun logo, wat de onderlinge verbondenheid visualiseert. Met de nieuwe corporate identity presenteert TSS zich nadrukkelijker in de snel veranderende IT-markt met een uniforme uitstraling en tegelijkertijd met behoud van de specifieke karakteristieken van elk TSS bedrijf. Dit is in lijn met de basisfilosofie van TSS: ondernemerschap zo laag mogelijk in de organisatie en eenheid in verscheidenheid, ondernemerschap en kwaliteit. De merkessentie luidt: Anticipating Solutions.

Toelichting beeldmerk
Het beeldmerk is geïnspireerd op de spinaker, het bijzeil dat een zeilschip extra vaart geeft. Dit is de visuele metafoor voor de overkoepelende rol van TSS ten opzichte van de TSS bedrijven. De dynamische vorm associeert ook met vooruitgang, flexibiliteit en versnelling. De link naar de zeilwereld refereert aan teamwork, professionaliteit en het verkennen van nieuwe horizons.

Over Total Specific Solutions
TSS is met ruim 1.800 medewerkers en dertien vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland. De TSS bedrijven zijn gespecialiseerde IT-bedrijven met een focus op een specifieke expertise, of een specifieke marktsector. De TSS bedrijven zijn: Co-maker, Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare, TASS en Yonder. TSS is een strategische marktspeler: één onderneming, één gedeelde marktvisie en een volledig commitment aan de markten waarop de TSS bedrijven opereren.




Ingezonden persbericht