Ingezonden persbericht


BTG demonstreert technologie en katalysator om destilleren van pyrolyse olie mogelijk te maken

Enschede, 18 maart 2011 ­ Samen met onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en van het Russische Katalyse instituut Borekov Institute of Catalysis (BIC) uit Novosibirsk is BTG erin geslaagd om pyrolyse olie zodanig te bewerken dat destillatie ervan een reële optie is.

Toepassing van pyrolyse olie in tweede- of derde generatie bio-transportbrandstoffen en als chemicaliënbron wordt hier mee mogelijk gemaakt. Hiermee wordt weer een belangrijke stap gemaakt richting realisatie van een biobased economy.

Patenten voor de daarvoor vereiste katalysatoren zijn in aanvraag. De hydrogeneringsroute die daarvoor wordt voorgesteld vereist aanzienlijk minder waterstof dan voorafgaande studies uitwijzen.

Meer details zullen worden gepresenteerd op het Nordic Biomass Wood Conference in Stockholm (Zweden), van 21 tot 24 maart a.s.

BTG Biomass Technology Group BV (BTG) is een onafhankelijk, private groep van bedrijven die zich de afgelopen tientallen jaren hebben gespecialiseerd in de omzetting van biomassa in brandstoffen en energie. BTG als kennisbedrijf heeft haar activiteiten gestructureerd in twee business units met als belangrijkste groepen Consultancy en Onderzoek & Technologieontwikkeling. Deze unieke combinatie van business units is de basis voor zeer innovatieve en commercieel aantrekkelijke diensten en producten.