Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Veolia kiest Groeneveld Oilmaster voor oliemanagement

Veolia Transport in St. Etienne Frankrijk (STAS) heeft gekozen voor de Groeneveld Oilmaster als de standaard voor oliemanagement in al haar nieuwe tenders. Veolia STAS is één van de belangrijke locaties van Veolia Transport en bedient 20,1 miljoen reizigers per jaar. Met meer dan 200 bussen, een variëteit aan routes en situaties, is STAS één van de testgebieden voor de wereldwijde organisatie van Veolia Transport. Onlangs heeft STAS de Oilmaster getest en heeft operationele efficiëntie ervaren doordat het klassieke oliepeilen niet meer nodig is. Door het gebruik van de Oilmaster ziet STAS significante tijdswinst aan het einde van de dienst.

Door de sterk toegenomen onderhoudsintervallen en de komst van Euro 4/5 motoren met kostbare uitlaatgasnabehandelinginstallaties, wint de Oilmaster van Groeneveld Transport Efficiency snel aan populariteit, zowel in het wegtransport als in de wereld van openbaar vervoer en tourbussen. Dit geavanceerde oliemanagementsysteem zorgt ervoor dat de motorolie altijd exact op het juiste niveau staat: niet te laag, wat dure motorschade tot gevolg kan hebben. Maar zeker ook niet te hoog, wat tot excessief olieverbruik en beschadiging van de uitlaatgasnabehandelinginstallatie kan leiden. Bovendien vermindert de Oilmaster de kans dat een verkeerde kwaliteit motorolie wordt bijgevuld. De Oilmaster kan naar keuze met een 6 of 12,5 liter oliereservoir worden geleverd. De Oilmaster meet volgens een vast protocol bij stilstaande motor het oliepeil in het carter en vult indien nodig automatisch de juiste hoeveelheid olie bij. Dit gebeurt met een elektronisch aangestuurd pompje, waarbij de hoeveelhe id olie bovendien in het geheugen wordt opgeslagen. Voor de ondernemer biedt de Oilmaster extra zekerheid, minder olieverbruik en lagere operationele kosten. Voor de chauffeur biedt het systeem extra comfort, doordat het klassieke oliepeilen niet meer nodig is. Bovendien wordt geen extra olie verbruikt, zodat ook het milieu gediend is bij de Oilmaster.

Veolia Transport

In de private sector is Veolia de Europese marktleider in openbaar vervoer met 77,591 werknemers in 28 landen en een omzet van 5,86 miljard euro. Veolia levert transport met alle type voertuigen inclusief bussen, tourbussen, treinen, metro's, trolleys, veerboten en taxi's.

Oilmaster af fabriek geïnstalleerd

Veel openbaar vervoer bedrijven herkennen het belang van automatisch oliemanagement en gebruiken daarom de Oilmaster. Het systeem is wereldwijd al geïnstalleerd op 30.000 openbaar vervoer bussen en tourbussen. Grote bus en coach fabrikanten zoals, Evobus, Solaris, VDL en Volvo bieden de Oilmaster dus daarom af fabriek aan.

Groeneveld op UITP World Congress 2011

Groeneveld Groep viert dit jaar het 40 jarig bestaan en presenteert op de UITP World Congress 2011 in Dubai standnummer 3B 305 automatische smeersystemen en actieve veiligheidsoplossingen. Groeneveld Groep is sinds 1971 actief in de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve producten voor de sectoren; openbaar vervoer, grondverzet en off-road, transport, treinen, landbouw en industrie. Met haar aanwezigheid op de UITP en de presentatie over ''voertuig beschikbaarheid en inzetbaarheid'' op het Expo forum onderstreept het bedrijf dat het klaar is voor verdere groei in de bussector, gebaseerd op 40 jaar ervaring.

Gorinchem, Maart 2011