Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Door: Caroline Hulsman
Datum: 18-03-2011

Marije Miltenburg wint Evon Award 2011 voor Beste Vrouwelijke Ondernemer in 't Gooi en Eemland

Marije Miltenburg van Grand Café & Restaurant Hemels in Amersfoort is tijdens een spannende finaleavond verkozen tot winnaar van de EVON Award 2011 voor Beste Vrouwelijke Ondernemer in 't Gooi en Eemland.

De vakjury koos unaniem voor deze winnaar nadat de 3 finalistes zich hadden gepresenteerd aan de vakjury. De vakjury oordeelde dat bij Marije het ondernemen met hoofd en hart volledig in balans is. Ze is innovatief, heeft haar onderneming financieel goed op orde en de vakjury heeft volledig vertrouwen in de toekomst van haar onderneming. Daarnaast toont Marije een helicopterview waarbij ze niet alleen goed weet wat ze met haar onderneming wil bereiken, maar zet ze zich ook in om dit samen met de andere ondernemers in Amersfoort te doen.

Grand Café & Restaurant Hemels is een jonge, middelgrote horeca-onderneming in de Amersfoortse binnenstad met plaats voor ruim 200 gasten. Eigenaar Marije Miltenburg richt zich niet alleen op het winkelende en wandelende publiek, maar ook met een scala aan arrangementen op de zakelijke en culturele doelgroep.

Marije Miltenburg ontving de Award, een zeefdruk gemaakt door Tess Krüs, uit handen van de maakster zelf en de voorzitter van EVON, Judith Bootsman. Daarnaast ontving ze een cheque ter waarde van 500 euro te besteden bij luxe modeketen Be One en een gratis jaarlidmaatschap van het Eemlands Vrouwen Ondernemers Netwerk.

Marije Miltenburg over het winnen van de Award: Het is een bekroning op vier jaar hard werken samen met mijn man Gertjan Horst en ons fantastische team. Ik hoop dat ik juist als vrouwelijke ondernemer de verbinding tussen hoofd en hart, dat wat vrouwelijke ondernemers vaak onderscheidt van mannenlijke ondernemers, kan blijven verzilveren tot een Hemels succes. Zowel voor Hemels als voor de stad Amersfoort."

Tweede werden Wendy Nieuwland, Annemiek van Helsdingen en Maaike Nooitgedagt van Gewoon aan de Slag. Zij kregen een tas ter waarde van 200 euro aangeboden door Vero Luxe en een stijladvies van Fisscherstyle ter waarde van 150 euro. Op de derde plaats eindigde Paula Smits van Smitsprojektbegeleiding. Paula krijgt een verwendiner aangeboden bij sterrenrestaurant De Saffraan. Ook zij zijn nu allevier een jaar lang gratis lid van EVON.

De vakjury bestond uit: Anya Wiersma (FNV Vrouwenbond), Dianne Luykx (directeur Care Company en winnares vorige EVON Award), Eefke Ruisbroek (recruiter Yokogawa), Mirjam Boode (Kamer van Koophandel) en Pépé Grégoire (beeldend kunstenaar).

Judith Bootsman, voorzitter van het Eemlands Vrouwen Ondernemers Netwerk: "Ik vind het fantastisch dat Marije Miltenburg gewonnen heeft. Namens EVON feliciteer ik haar van harte met deze welverdiende prijs. Ik heb heel veel bewondering en respect voor alle finalekandidaten die de afgelopen maanden veel tijd en zorg hebben besteed om zich zo goed mogelijk te presenteren aan de organisatie en aan de vakjury. Echt een toonbeeld van professioneel vrouwelijk ondernemerschap en dat is precies wat EVON zichtbaarder wil maken."

EVON Award

De EVON Award wordt uitgereikt om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren en zichtbaar te maken. Het is de derde keer dat de EVON Award werd uitgereikt. Eerdere winnaars waren: Dianne Luykx, directeur Care Company (2007) en Annelies Gieling van re-Activate (2005)

De EVON Award uitreiking is mogelijk gemaakt door: A1-Plaza BV, Parfumerie Douglas, Veenendaal Catering en Partyverhuur, Woudenbergse Drukkerij, Be One, Vero Luxe, Fisscherstyle en De Saffraan.

Over EVON

EVON staat voor Eemlands Vrouwen Ondernemers Netwerk en is in 1994 opgericht met als doel vrouwelijk ondernemerschap zichtbaar maken. EVON is gevestigd in Amersfoort en is met meer dan 100 vrouwelijke ondernemers het grootste regionale vrouwennetwerk in de regio 't Gooi- en Eemland.

EVON organiseert bijeenkomsten en workshops gericht op verhoging van de kwaliteit van het ondernemen en het verschaffen van informatie over economische, juridische en sociale regelingen. Daarnaast investeert EVON in waardevolle netwerkcontacten en vormt zij een platform voor samenwerking en inkoopvoordeel. Lees meer op www.evon.net.

----------------------------------------------