Gemeente Zoetermeer

Bouw Buytenhofparc kan beginnen

stadhuistoren

De gemeente begint binnenkort met het bouwrijp maken van het braakliggende terrein van de voormalige scholenlocatie aan de Kurt Weillrode/Schubertrode. Projectontwikkelaar AM wil in het derde of vierde kwartaal van dit jaar beginnen met de bouw van het project Buytenhofparc. De eerste werkzaamheden bestaan uit het kappen van circa negentig bomen.

Zij staan op een plaats waar straks woningen worden gebouwd. Een deel hiervan zou zonder dit bouwplan moeten worden gekapt, omdat ze of te oud zijn of op een plek staan waarop ze niet gezond oud kunnen worden. De afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving heeft een vergunning verleend voor het kappen van de bomen. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. Het hout wordt afgevoerd via de Schubertrode.

Het gemeentebestuur is zich ervan bewust dat er gekapt gaat worden buiten het kapseizoen. Wethouder Frank Speel licht dit toe: "We zijn daarom verplicht te onderzoeken of er geen nesten zitten in de bomen die we willen kappen. De wijkbeheerder gaat met een externe, onafhankelijke ecoloog en de aannemer iedere boom en struik grondig inspecteren. Bomen waarin vogels nestelen, worden pas gekapt als de vogels de nesten niet meer nodig hebben.

We kappen nu de bomen, zodat de projectontwikkelaar nog dit jaar kan gaan bouwen. Zeker in deze tijd vinden we het belangrijk dat deze plannen kunnen worden uitgevoerd. Als de woningen zijn opgeleverd, komen in de omgeving 35 nieuwe bomen."

De werkzaamheden voor het bouwrijp maken, beginnen later dit voorjaar. Dan gaan bijvoorbeeld de nutsbedrijven kabels en leidingen, zoals elektriciteit, gas- en waterleidingen, in de grond leggen.

Meer informatie over de woningen staat deze website: www.buytenhofparc.nl. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen meer informatie over het bouwproject krijgen bij de wijkpost Buytenwegh de Leyens aan de Hannie Schaftrode 142, telefoonnummer 3469009 of wijkpostbuytenwegh-deleyens@zoetermeer.nl