Politie IJsselland

|     |Harderwijk - Man aangehouden voor heling fiets            |
De politie in Harderwijk heeft op donderdag 17 maart een 22-jarige man uit de woonplaats aangehouden wegens heling.

De man viel de agenten omstreeks 22.10 uur op, toen hij op de Hertog Reinoudlaan zonder verlichting fietste. Agenten hielden de Harderwijker staande en controleerde toen ook zijn fiets. Toen bleek dat de fiets vermoedelijk van diefstal afkomstig was, werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

2011036050

|     |Harderwijk - Auto-inbraken                                |
In de nacht van donderdag op vrijdag 18 maart zijn er drie auto-inbraken gepleegd in de wijk Stadsweide in Harderwijk. In alle gevallen zijn de ingebouwde navigatiesystemen weggenomen. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Twee inbraken werden gepleegd op de Vollenhovemeen, de derde op de Stedenmeen. Opvallend is dat het in alle gevallen ging om Volkswagens. Men is de auto's ingekomen door ruiten te forceren. De politie doet nader onderzoek.

De politie roept mensen die iets gezien of gehoord hebben van de auto-inbraken zich te melden via 0900-8844. Ook is het mogelijk dat er nog meer gedupeerden zijn die zich nog niet bij de politie hebben gemeld. De politie vraagt hen alsnog aangifte te doen via www.politie.nl.

|     |Heerde- 5-jarige even vermist - Politie zoekt witte       |
|     |bestelbus                                                 |
De politie van Heerde is op zoek naar de bestuurder van een witte bestelbus en een man en een vrouw van ongeveer 30 tot 40 jaar oud, met een kleine zwarte personenauto. Aanleiding voor de oproep, is de vermissing van een 5-jarig meisje dat woensdagmiddag 16 maart, na een feestje op haar school in Heerde, ongeveer 45 minuten vermist is geweest.

Het kind liep die middag rond 14.00 uur buiten het schoolplein in de omgeving van de school en zou toen bij een onbekende bestuurder van een wit busje zijn ingestapt, om haar naar huis te brengen.

Ze werd die middag rond 14.45 uur bij de school teruggebracht door een man en een vrouw van ongeveer 30 to 40 jaar, die het meisje op de parkeerplaats van het Zwolsche Bos aan de Kamperweg, tegenover de ingang naar het Heerderstrand, hadden aangetroffen.

Tijdens de verwarring die daarbij toen bij de school ontstond, zijn de naam en het adres van deze man en vrouw niet bekend geworden.

De gewaarschuwde politie is direct een onderzoek gestart. Na dit onderzoek, waaronder ook een medisch onderzoek van het meisje, is er geen enkele aanwijzing dat sprake is geweest van een zedenmisdrijf.

De politie in Heerde onderzoekt de juiste toedracht en gang van zaken rond de korte vermissing van het meisje. Zij doet een dringende oproep aan de ongeveer 30- tot 40-jarige man en vrouw met de kleine zwarte personenauto, om zich te melden.

Verder wil de politie in contact komen met de bestuurder van de witte bestelbus. Ook tips daarover zijn zeer welkom. Tot slot zoekt de politie getuigen, die woensdagmiddag het meisje mogelijk hebben zien lopen langs de Kamperweg of het fietspad van die weg, tussen het dorp Heerde en de inrit naar het Heerderstrand. Tips en getuigen kunnen bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

2011035516

|     |Emst  - Man mishandeld op rotonde Emst                    |
Op vrijdagavond 11 maart rond 22:00 uur is er een 25-jarige fietser uit Vaassen mishandeld door een tweetal nog onbekende mannen.

De man was op weg naar huis toen hij op de rotonde Eperweg in Emst een donkere Deawoo Nubira over het hoofd zag. Hij schrok, remde hard en viel daardoor op de grond.

Twee mannen stapten uit de auto en schopten hem terwijl hij op straat lag. De fietser heeft enkele dagen later aangifte gedaan bij de politie van deze mishandeling.

De mannen die de fietser hebben mishandeld zijn twee blanke mannen van 18 en 25 jaar. Een van hen was ongeveer 1.75 m lang en had een normaal postuur, donkerblond haar met geblondeerde punten en een strakke scheiding in het midden. Hij droeg een blouse met lange mouwen en een lichtblauwe spijkerbroek. De andere man is ongeveer 1.85 m lang en heeft een iets voller postuur. Hij had golvend haar wat naar achter gekamd is. Hij droeg een lichtere blouse met een streepachtige print.

De politie onderzoekt het incident en is benieuwd of er getuigen zijn. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

2011035320

EINDE BERICHTEN


---

(

(

---- --