Ingezonden persbericht

Scoutinggroep Marca Appoldro doet mee aan NL DOET
Apeldoorn, 11 maart 2011

Scoutinggroep Marca Appoldro in Apeldoorn doet zaterdag 19 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen. Marca Appoldro heeft een klus aangemeld, namelijk het vergroten en overkappen van een berging voor het pionierhout. Het Oranje Fonds doet een financiële bijdrage van maar liefst ¤ 500,00 voor de totstandkoming van deze langgekoesterde wens.

Marca Appoldro voorziet in een doorlopend spelaanbod voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 24 jaar. Als enige Scoutinggroep in de wijde omgeving heeft zij een aparte speltak voor kinderen met een beperking. In 2009 verhuisde Marca Appoldro van de wijk de Maten naar de Lupineweg in de jonge wijk Osseveld / Woudhuis. Een gebouw van een voormalig asielzoekerscentrum werd opgekocht en vrijwel eigenhandig afgebroken en op de nieuwe locatie weer opgebouwd. Hierdoor heeft de groep meer ruimte gekregen om Scouting activiteiten te organiseren. Er is alleen nog geen geschikte opslagruimte voor het pionierhout.

Sinds de verhuizing hebben de Scouts hierdoor niet meer naar behoren kunnen pionieren. De leiding heeft de situatie steeds opgevangen door met korte palen de verschillende touwverbindingen te oefenen en haar toevlucht te zoeken tot het minipionieren. Zodra het pionierhok klaar is, kan snel worden overgegaan tot de aanschaf van nieuwe pionierpalen, waarmee met name de oudere jeugdleden onder toeziend oog van hun deskundige leiding de mooiste bouwwerken maken. Dankzij NL DOET kunnen zij zich goed voorbereiden op de Regionale Scouting Wedstrijden, die dit voorjaar plaatsvinden.
Naast de financiële bijdrage van het Oranje Fonds en alle hulp is Marca Appoldro erg blij met de waardering voor het vrijwilligerswerk.

---

NOOT VOOR DE REDACTIE ---