Gemeente Brummen


Zwerfafval op de prikstok

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-03-2011)

Leden van de WBE ruimen afval op

Op zaterdag 19 maart 2011 vond de Nationale Schoonmaakdag plaats. In samenwerking met Berkel Milieu en de stichting Nederland Schoon hebben veel scholen in Brummen de afgelopen week zwerfafval opgeruimd. Ook de Wildbeheer Eenheid (WBE) stak de handen uit de mouwen.

De Wildbeheer Eenheid deed dit jaar als vanouds weer mee met de opruimactie. Wethouder Bart Elbers stond om 9:00 uur klaar om te helpen met het ruimen. De deelnemende organisaties verwijderen elk jaar duizenden kubieke meters zwerfvuil dat de mens in zijn eigen leefomgeving achterlaat.

Scholen
Voor de scholen is het lastig om de leerlingen op een zaterdag bij elkaar te krijgen om afval op te ruimen. Daarom gingen zij in de week ervoor aan de slag en zamelden in een toegewezen gebied zwerfafval in. De gemeente ondersteunt de leerlingen op diverse manieren. We zorgen voor prikstokken en handschoenen, een versnapering tussendoor en een beloning van twee euro voor elke ingezamelde zak met zwerfvuil. Ook dit jaar is er weer veel afval opgehaald en daar zijn we als gemeente erg blij mee. Het is geweldig dat zoveel scholen in Brummen zich hier betrokken bij voelen.

Schoonmaakdag 2012
Volgend jaar krijgen organisaties ruim van te voren de gelegenheid om zich aan te melden voor de schoonmaakdag 2012. De gemeente plaatst dan een oproep in GemeenteThuis en de vaste deelnemers krijgen persoonlijk bericht.

Informatie
Heeft u nog vragen over de schoonmaakdag in Brummen, dan kunt u contact opnemen met Michel Beijer van de afdeling Beheer. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 85 76 of e-mailadres m.beijer@brummen.nl.