Ingezonden persbericht


-----------------------
Op zondag 20 maart komt de wereldberoemde architect Erick van Egeraat naar Assen om zijn ontwerp voor de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum in een lezing toe te lichten. Een unieke kans om de achtergronden en ideeën van zijn ontwerp te horen van de architect die niet alleen in Nederland beroemd is, maar ook in vele andere landen furore maakt. De lezing vindt plaats om 13.00 uur in de Schalmzaal van het kunstencentrum ICO, schuin tegenover het nieuwbouwterrein van het museum. Het Drents Museum is op dit moment gesloten vanwege de bouw van de tentoonstellingsvleugel en de herinrichting van het bestaande gebouw. Het museum heropent half november 2011. In de nieuwe vleugel zal de tentoonstelling 'De Gouden Eeuw van China' over de Chinese Tang-dynastie te zien zijn.

Aanmelding lezing
Om de lezing bij te wonen kan men zich tot vijf dagen van tevoren opgeven bij de afdeling boekingen van het museum: via de e-mail boekingen@drentsmuseum.nl useum.nl of het telefoonnummer (0592) 377 709. Kaarten zijn E 7,50 per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Het bedrag kan ter plekke contant worden voldaan. Adres ICO: Zuidhaege 2, Assen.

Ontwerp nieuwbouw Drents Museum
Belangrijk kenmerk van Erick van Egeraat's ontwerp is de consequente integratie van museum en stad. In een afgewogen spel van gebouw, landschap en water krijgt het Drents Museum met de nieuwe tentoonstellingsvleugel een hernieuwde identiteit. De verspringende, beplante dakvlakken van de nieuwe vleugel verbinden de bestaande tuinen en parken in de stad. Erick van Egeraat creëert zo een voor iedereen toegankelijk parklandschap. Dakopeningen laten indirect daglicht toe tot de onderliggende expositieruimtes. Deze aaneengeschakelde ruimtes verbinden de nieuwe hoofdingang van het museum, het bestaande museumcomplex en het Assense stadslandschap. Erick van Egeraat: "Ons doel was om nieuwe architectonische en economische waarde toe te voegen met het ontwerpen van uitgesproken nieuwe ruimten voor cultuur. Ik ben blij om te zien dat ons ontwerp werkt voor het museum en de stad".

Designed by Erick van Egeraat
In zijn 25-jarige carrière heeft Erick van Egeraat (Amsterdam, 1956) meer dan 100 projecten uitgevoerd in meer dan tien landen in West, Centraal- en Oost-Europa en Rusland. Hij heeft meerdere awards en prijzen voor zijn werk in ontvangst mogen nemen. Op dit moment werkt hij met zijn bureau Designed by Erick van Egeraat onder meer aan de herontwikkeling van het Dynamo voetbalstadion en de Sberbank Universiteitscampus in Moskou, Rusland en een nieuwe afvalverwerkingscentrale in Roskilde, Denemarken.



Ingezonden persbericht